#DOA15: Cornered komt scherp uit de hoek #DOA15: Cornered komt scherp uit de hoek

Leeuwarder harcoreband is uitverkoren om festival te openen

, Marije Heida, Sannette de Groes

#DOA15: Cornered komt scherp uit de hoek

Leeuwarder harcoreband is uitverkoren om festival te openen

Marije Heida, Sannette de Groes ,

Hardcoreformatie Cornered uit Leeuwarden komt tijdens de bandcompetitie Highway to Hell, als onderdeel van Eggbangers Ball, het scherpst uit de hoek. Met een energiek optreden weten de geroutineerde herriemakers de jury te overtuigen. Als winnaars van het Eggbangers Ball mogen zij zowel Dokk’em Open Air als Into the Grave openen. Dit weekend staat als eerste het festival in Dokkum op het programma.

Als je een woord, of bandnaam intypt in Google, kom je meestal vrij snel op een Wikipediapagina terecht. In dit geval geeft de alwetende pagina bij het woord ‘Cornered’ aan dat het kan verwijzen naar: 
1. Een film noir uit 1945
2. Een Breaking Bad aflevering
3. Een horrorfilm uit 2009 van regisseur Daniel Maze (wie kent hem niet?)
Wel nu, hier kan als vierde punt de Leeuwarder harcoreband Cornered aan toegevoegd worden. Sinds 2009 razen ze door zowel binnen- als buitenland met een flair en een air waar menig hardcoreliefhebber behoorlijk hard op gaat. 

De mannen hebben onlangs nog door Europa en de Verenigde Staten getoerd. Daarnaast zag hun album Sudden Death op 1 maart jongstleden het levenslicht en schrijven ze zich in voor de Highway to Hell competitie. Want tjsa, die hadden ze nog nooit gewonnen en winst is toch iets dat iedere zelfrespecterende lokale metalband ambieert. Naar eigen zeggen is het lot van de band een kruistocht tegen alle middelmatige muziek die de huidige jeugd voorgeschoteld krijgt. En wellicht hebben ze daar wel een punt. Niks is mooier dan de jeugd enthousiasmeren voor dwarse, tegendraadse stromingen om de vastgeroeste normen en waarden eens flink op te schudden.
 

De maatschappelijke plicht om slimme en doordachte muziek aan de man te brengen uit zich niet alleen live, maar begint natuurlijk al bij het maken van nieuwe nummers. Waar ze in het verleden eigenlijk maar wat deden, zijn de heren bij het laatste album Sudden Death er in geslaagd een zeer uitgekiend geluid neer te zetten. Met titels als Save Me, Empty Inside en Your Ignorance spreken de diepere lagen van de teksten van Cornered voor zich.  

Nu maar hopen dat de eerste die-hard metalheads op Dokk’em Open Air klaar zijn voor een dosis ‘harcore in your face’ en de maatschappelijke en intelligente boodschap oppikt die de heren zo dolgraag willen uitdragen. Zo niet, dan kunnen ze ook gewoon genieten van de energie die de harcoremannen ze door de strot duwt. Zanger Niels houdt er in ieder geval zo zijn eigen methodes op na als voorbereiding op het optreden: “Ik ben me mijn hele leven al aan het voorbereiden voor dit moment maar de afgelopen maanden hou ik me aan een streng glutenvrije speltcrackerdieet met tweemaal per week een avocado om de stoelgang gaande te houden. Daarnaast touwtjespring ik anderhalf uur per dag voor en na het slapen en lees ik een boek over mindfullness zodat ik mijn volledige aandacht kan richten op mijn vocale bereik tijdens de show.” 
 

Cornered is uitverkoren om Dokk’em Open Air te openen op vrijdag 19 juni om 13.30 uur. Pak de bus, neem het vliegtuig, grijp een kano en zorg dat je op tijd bent. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland