#POPRONDE15: Programmeur blij met de line-up van dit jaar

"Het is mooi dat we bands een mogelijkheid kunnen geven om te spelen"

Tekst: Theo van der Veer ,

Vandaag doet de Popronde Leeuwarden weer aan. Na enkele jaren van afwezigheid kwam de Popronde vorig jaar eindelijk weer naar Friesland. Evenals de editie van 2014, is Eva van Netten ook dit jaar weer verantwoordelijk voor de programmering. 3VOOR12/Friesland belde met haar en nam in het kort de Popronde Leeuwarden met haar door. Daarnaast vroegen wij haar wat we moeten zien dit jaar!

Popronde Leeuwarden kent een mooie line-up dit jaar, tevreden mee?
"Uiteraard! Mooi dat we de Popronde weer naar Leeuwarden hebben kunnen halen, en bands hierdoor een mogelijkheid kunnen geven om te spelen. We hebben dit jaar weer enkele toffe nieuwe locaties waar bands kunnen spelen, zoals Men At Work, de bovenverdieping van Douwe Egberts café, de platenzaak Licks en The SainT shirts."

Welke artiest wilde je zelf dol graag naar Leeuwarden halen?
"Oraclez! Die vind ik superspannend, ook omdat er nog niet zoveel van online te vinden is. We hebben ze in het magazijn van Men At Work weten te programmeren, ook nog eens een superexclusieve locatie natuurlijk."

Naar welke bands kijk je zelf het meeste uit?
"Mijn persoonlijke smaak ligt veelal bij de spannende acts. Dus bands die de randjes opzoeken en spanning in hun show geven. Dat gaat dan van electronische R&B, zoals Oraclez tot gruizige garagerock, denk daarbij aan Iguana Death Cult. Maar ook naar de optredens van Blue Crime en TV Wonder kijk ik uit."

Overigens, best opmerkelijk is het optreden van The Homesick in Leeuwarden. Het is niet gebruikelijk dat bands optreden in hun eigen regio, toch?
"Daar hebbem die boys van The Homesick natuurlijk geen boodschap aan, haha... Bovendien staan ze geprogrammeerd in De Snackbar. De pop-up broedplaats in Leeuwarden. Het mooie is dat De Snackbar die periode gehost wordt door Icky Pack, ook een locale Popronde band! Bij deze locatie kan nog van alles gebeuren. Wie weet heeft een andere band ook nog wel zin een extra setje te spelen tussen de frituur!"

Wat wil je de lezers nog meegeven voor vanavond?
"Vooral komen vanavond. Download ook even de Popronde app (hier of hier), zodat je op de hoogte bent van het programma. Vanaf 01:00 uur is de afterparty in Neushoorn en zullen The Homesick, Icky Pack en Neushoorn DJ Jelle plaatjes draaien."

Twintig verschillende acts spelen op twaalf verschillende locaties in de stad tijdens de Popronde Leeuwarden op vrijdag 30 oktober. Entree is gratis.