#POPRONDE14: Maak kennis met Tenfold #POPRONDE14: Maak kennis met Tenfold

“Ze noemen me een troubadeuse en dat vind ik wel geestig!”

, Tekst: Bente Hout

#POPRONDE14: Maak kennis met Tenfold

“Ze noemen me een troubadeuse en dat vind ik wel geestig!”

Tekst: Bente Hout ,

Na een jaar afwezigheid keert de Popronde dit jaar terug naar Leeuwarden, en wel op donderdag 23 oktober. Verschillende locaties in het centrum van de stad, waaronder poppodia Asteriks en Romein en cafés als Andere Koffie en Café Scooters, bieden een podium aan talentvolle Nederlandse acts. Een paar van de acts die in Leeuwarden te zien zullen zijn, stellen wij alvast aan jullie voor. Maak nu kennis met: Tenfold.

“Ik heb laatst ergens teruggelezen dat ze mij een troubadeuse noemen en dat vind ik wel geestig! Zeker nu met Popronde trek ik in mijn eentje heel het land door om het volk toe te zingen.” De Emmeloordse Tineke Hussaarts, alias Tenfold, studeerde aan de Popacademie in Enschede en woont sinds drie weken in Amsterdam. Vandaar uit reist ze de afgelopen weken regelmatig rond om haar folky liedjes voor bezoekers van de Popronde te spelen. Die liedjes zijn hoorbaar beïnvloed door andere folk-artiesten zoals Laura Marling en Fleet Foxes. Eerder verzorgde Tenfold al voorprogramma's van Moss en Tommy Ebben.

Je zou misschien denken dat het eenzaam is om van stad naar stad reizen in je eentje, maar daar heeft Hussaarts weinig last van. “Nee hoor, ik ben blij dat ik dit nu doe. Ik speel elke week, ontmoet veel nieuwe mensen, kom op bijzondere plekken en krijg er een hoop moois voor terug”, vertelt ze enthousiast. “Ik ben zelf verantwoordelijk voor alles, in principe staat niemand me in de weg en ik leer veel over mezelf als muzikante.”

Een maand geleden, op 4 september, bracht Tenfold haar eerste ep uit met daarop zes prachtige nummers. De lovende reacties hierop verspreidden zich al snel door Nederland. Ook in het aantal boekingen voor Popronde is het enthousiasme waarmee de ep ontvangen is waarneembaar, want op dertien plekken is ze te zien. “Door Popronde krijg je aandacht en door aandacht willen mensen over je schrijven. Met artikelen bereik je weer nieuw publiek en dat publiek komt misschien kijken bij Popronde. Cirkeltje rond!”

Popronde biedt beginnende artiesten een paar maanden lang een plek in de schijnwerpers en dat is op heel veel gebieden nuttig, volgens Hussaarts. “Heel veel spelen zorgt voor meer ervaring en een goede basis voor live optreden, daar ben ik heel blij mee. Daarnaast ontmoet ik toffe medemuzikanten en ontdek ik daardoor ook veel nieuwe muziek.” Naast veel optreden is Hussaarts ook bezig met het maken van een plan voor de maanden na Popronde. “Ik roep altijd dat ik graag rond zou willen reizen met muziek, dus wie weet kan ik volgend jaar naar het buitenland. Daarnaast hebben Popronde-act Stuart Mavis, uit Groningen, en ik het er over gehad om samen een track te maken. Ik noem dat nog even bewust, zodat we het écht gaan doen!”

Tenfold is op 23 oktober om 22.00 te zien in Paddy O’Ryan tijdens Popronde Leeuwarden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland