3VOOR12/Friesland Tipt... 3VOOR12/Friesland Tipt...

Breekbare songs, rasmuzikanten en een gezellig bruin café

, Inge Heslinga

3VOOR12/Friesland Tipt...

Breekbare songs, rasmuzikanten en een gezellig bruin café

Inge Heslinga ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijfster Inge Heslinga.

(Zaterdag 25 oktober 2014, Muziekpodium, Bakkeveen)
 
Goede muziek vind je niet alleen in Leeuwarden, Drachten of Sneek. Muzikale parels kom je ook elders in de provincie tegen, zoals bij het Muziekpodium van Bakkeveen, waar “intieme concerten voor liefhebbers van niet-commerciële muziekstromingen” worden georganiseerd. Alleen al de locatie maakt een bezoek de moeite waard: de concerten vinden plaats in de monumentale slotboerderij op het bosrijke landgoed De Slotplaats. Zaterdagavond is de vloer gereserveerd voor de Britse bluestroubadour David Philips. Gewapend met alleen gitaar en mondharmonica zorgt Philips met zijn breekbare songs voor een enorme lading kippenvel. In de boerderij is ruimte is voor maximaal 90 personen, dus vergeet niet te reserveren.
(Zondag 26 oktober 2014, Muziekcafé Ma Kelly's, Frieschepalen)
 
Zou er een gitaarvirus in het water zitten in de gemeente Opsterland? In Frieschepalen, niet ver van Bakkeveen, staat namelijk nog een geweldig muziekcafé. Ma Kelly's biedt bijna wekelijks een selectie van de leukste blues-, country-, folk- en rockbands uit binnen- en buitenland. Op zondagmiddag kun je er bovendien lekker uitkateren tijdens de Lazy Sunday Afternoon-shows. Dit weekend zijn de Friese rasmuzikanten Jack Bottleneck en Johan Keus - met hun authentieke blues en bluegrass - jouw medicijn om fris de nieuwe week te beginnen.
Sunday Sessions met o.a. Katie Koss en The Girl Claudia
(Zondag 26 oktober 2014, Musykfabryk, Heerenveen)
 
De Musykfabryk in Heerenveen-Zuid is niet alleen een oefenruimtecomplex, maar ook een gezellig bruin café met een leuke muziekprogrammering. In samenwerking met stichting Friesland Pop organiseert de Musykfabryk vanaf nu de Sunday Sessions: een middag vol getalenteerde Friese acts, waarbij de artiesten na afloop van hun optreden ook nog eens feedback mee naar huis krijgen van professionals uit de muziekwereld. Deze zondag staan vier acts op de bill, onder wie twee dames van wie we nog veel gaan horen: de Heerenveense singer-songwriter Katie Koss en de Leeuwarder female rapper The Girl Claudia.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland