3VOOR12/Friesland Tipt... 3VOOR12/Friesland Tipt...

De laatste van (r)ocktober, dansen en drinken voor het goede doel

, Sjoukje Werkman

3VOOR12/Friesland Tipt...

De laatste van (r)ocktober, dansen en drinken voor het goede doel

Sjoukje Werkman ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Sjoukje Werkman.

(Donderdag 30 oktober, De Gloppe, Leeuwarden)

Het grootste feestje van Welcome To The Village nog eens meemaken? 30 Minute Raves komt terug! Een half uur losgaan op één genre en dat dan vijf keer achter elkaar. Een hele nacht uitgaan, samengeperst in dertig minuten. En door. Tijd om je make-up te checken of je veters te strikken is er niet. Ieder half uur verandert het genre en worden alleen de beste nummers gedraaid. Maak je klaar voor een uitzinnig publiek en doe vooral mee. Dansen is verplicht!

(Vrijdag 31 oktober, Podium Asteriks, Leeuwarden)

Volle bak in Podium Asteriks op vrijdag. Nouveau Vélo en YAWNS samen voelt al als een dikke vis die is binnengehaald. Met het Groningse gezelschap Sprokkelhout is de vangst compleet. Bereid je voor op een avond vol frisse, psychedelische en vooral verrassende pop/rock. Een vrolijke afsluiter van de (R)ocktober maand. De bands klinken veelbelovend en zijn hartstikke ambitieus. Zo lanceerde Nouveau Vélo uit Helmond pas geleden hun eerste LP en gaan ze als een malle. YAWNS is echt pas net samen, ze spelen ongeveer een jaar nu. Het geluid van de vier Belgen gaat terug naar de ‘60’s, maar dan met een verrassend catchy melodietje. En dan Sprokkelhout. Speelden afgelopen jaar op Eurosonic, nou dan weet je het wel. Reken maar op veel improvisatie, experimenten en fris nieuw materiaal.

(Zaterdag 1 november, Poppodium Romein, Leeuwarden)

Kinderen Kankervrij. Het allerbelangrijkste doel van deze dag. Een bijzondere samenwerking tussen Frisian Brotherhood Bookings, BigBadWolf Records, Poppodium Romein en Stichting Metalization. In een bomvol programma van twaalf uren lang, spelen maar liefst 38 bands zich in het zweet. Alle drie de podia in Poppodium Romein worden optimaal benut. Vanaf 12 uur ’s middags tot en met 00.00 uur ’s nachts laten de hardste bands uit de hardcore-, punk-, hardrock- en metalscene van zich horen wat ze kunnen. Niet alleen lokaal, ook nationaal en internationaal talent zet zich in voor het goede doel. Dus koop op tijd je kaart, want het raakt uitverkocht, en dat moet ook! Alle opbrengsten van deze dag gaan naar Stichting Kika.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland