#MadNes14: Peter Pan Speedrock luidt laatste nacht sterk in

Eindhovense rockers vormen ideale afterparty van gewonnen voetbalwedstrijd

Tekst: Niels Lahuis | Foto's: Anna Span | Zes&20 Fotografie ,

Nogal wat later dan gepland staan de mannen van Peter Pan Speedrock op het podium van de BaroNes. Reden: de zenuwslopende voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal. De gewonnen wedstrijd wordt vervolgens door het ijzersterke trio voor een bescheiden publiek passend gevierd. De pit vliegt je traditiegetrouw om de oren en Peter Pan Speedrock zorgt ervoor dat het publiek van MadNes, met daarbij de nodige blauwe plekken, passend de laatste nacht in gaat.

DE ACT:

Al jaren één van de betere (al dan niet de beste) hardrockbands van Nederland: Peter Pan Speedrock is voor de organisatie van MadNes een graag geziene gast. Terecht ook, want waar de drie Eindhovenaren ook komen, het festivalterrein verandert in één grote pit. Dikke Dennis blijft voor deze keer eens achter op het vaste land, maar Peter van Elderen, Bart Nederhand en Bart Geevers redden het uitstekend zonder hun vaste mascotte.

HET NUMMER:

Eerder dit jaar verscheen het sterke nieuwe album Buckle up & Shove It!, waarvan single Get You High misschien wel één van PPS’ beste nummers van de afgelopen jaren is. Ook op MadNes doet het nummer het ontzettend goed, maar het is toch vooral het oude werk waar het publiek op zit te wachten. Cock-teaser, Go Satan Go en We Want Blood (om maar een paar te noemen) houden de pit vol in beweging.    

HET MOMENT:

En die pit is ook meteen het hoogtepunt van het optreden. Slechts een paar tellen hebben de drie mannen nodig om de boel in gang te zetten. Hoewel de afwezigheid van Dikke Dennis voor sommigen wel teleurstellend is, is het enthousiasme er niet minder om. Crowdsurfers, opblaasboten (inclusief 'kapitein') en zelfs de leden van The Deaf vliegen door de BaroNes heen.  

HET PUBLIEK:

De BaroNes is niet helemaal volgelopen voor de Eindhovense rockers. Sommigen kiezen voor de wat relaxtere geluiden van The JB Conspiracy, terwijl anderen liever de bloedstollende voetbalwedstrijd vieren op het strand. Maar het maakt niet uit. Peter Pan Speedrock heeft geen groot publiek nodig om indruk te maken.      

HET OORDEEL:

Misschien komt het door het late tijdstip, maar het optreden van Peter Pan Speedrock op MadNes is wel wat aan de korte kant. En dat is toch echt een verdienste van de drie mannen op het podium, want de band speelt erg goed. Frontman Peter van Elderen deelt de mening van Spike van The Deaf; op MadNes wilde de band erg graag spelen. De sfeer van het festival, de schitterende locatie en de snoeiharde sound van Peter Pan Speedrock sluiten haarfijn op elkaar aan.