#KPVF14 finalisten: Shovelle La Somé #KPVF14 finalisten: Shovelle La Somé

Loeiharde rock met een knipoog

, Jan Paulus van der Meulen

#KPVF14 finalisten: Shovelle La Somé

Loeiharde rock met een knipoog

Jan Paulus van der Meulen ,

Het is inmiddels een begrip geworden: de Kleine Prijs van Fryslân. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het winnen van deze prijs een grote stap in de muzikale carrière van beginnende, lokale bands. Na een aantal voorrondes verspreid over de hele provincie en drie halve finales, is het op zaterdag 7 juni tijd voor de grote finale in Poppodium Romein te Leeuwarden. 3VOOR12/Friesland stelt de finalisten aan je voor. Deze keer: Shovelle La Somé.

Shovelle La Somé is een serieuze band die het leven neemt met een knipoog. Ze bestaan sinds eind mei 2012 maar de heren kenden elkaar al van eerdere bands. Wie de heren nou precies zijn? “Wij waren We Declare War uit Leeuwarden en nu Shovelle La Somé uit Leeuwarden”, zo vertelt zanger en gitarist Rudy Land. De muziek laat zich het best omschrijven als ruige, lompe gitaarriffs met groovende baslopen en melodie. Of zoals Land het zelf enigszins ludiek omschrijft: “Een vierkoppige band die elementen als hoge en lage tonen, dissonantie en melodie, oftewel uitersten, in hun muziek verwerken.” “Kortom, vier nozems uit Leeuwarden en we maken loeiharde ballads”, vult bassist Chris de Graaf aan.

De start van de KPvF verliep absoluut niet vlekkeloos. De heren kwamen dan ook met een wildcard in de halve finale. “De eerste ronde was voor ons een dikke waas”, blikt Rudy terug. “Weinig tijd om goed voor te bereiden. We moesten gelijk bij binnenkomst opbouwen, soundchecken en los. Dat kan soms goed zijn maar dit keer werkte het tegen ons. Het resulteerde in een wat chaotische show maar de intensiteit daarentegen was wel precies wat we wilden overbrengen.” Het was tevens de laatste show dat de band als driemansformatie fungeerde. Na het optreden is bassist Chris aan de band toegevoegd. “Ik vond het eerste optreden fantastisch”, vertelt Chris. “Het was de laatste band van de avond en ze gingen tekeer alsof hun leven er van af hing. Na dit optreden heb ik me dan ook bij de band opgedrongen als bassist.”

Grootse toekomstplannen heeft Shovelle La Somé nog niet. Wel zal de koers van de band iets wijzingen volgens Land: “Na de komst van de bassist zijn we verhuisd naar een andere oefenruimte. Een andere plek waar we ons wat intenser kunnen focussen op nieuw materiaal en de opnames daarvan. We gaan het roer een beetje omgooien, vooral muzikaal. We willen wat meer de diepte in en van alles uitproberen om te kijken hoe we nu ons geluid nu kunnen verrijken. Ondertussen blijven we lekker optreden en wie weet misschien nog een kleine tour aan het einde van dit jaar.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland