Laura Jansen, ingetogen maar krachtig Laura Jansen, ingetogen maar krachtig

Intieme show in Poppodium Romein

, Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Ruben van Vliet

Laura Jansen, ingetogen maar krachtig

Intieme show in Poppodium Romein

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Ruben van Vliet ,

Met Laura Jansen gaat het goed. Ze vliegt de hele wereld over samen met Armin van Buuren en tourt ondertussen ook door Nederland. Natuurlijk doet ze ook Leeuwarden aan, de stad die ze nog kent van Serious Request 2013, toen ze een nacht in het Glazen Huis verbleef. De avond wordt geopend door MC Fit a.k.a. Glen Faria, rapper uit Amsterdam Zuid-Oost.

Als de zaallichten worden gedimd, verschijnt Laura Jansen zelf op het podium om haar eigen voorprogramma MC Fit aan te kondigen. MC Fit is een rapper die het publiek kan kennen van zijn werk met Flinke Namen. Vanavond laat hij in Romein zijn gevoelige kant zien. Hij vertelt veel verhalen rond zijn nummers en krijgt hierdoor het publiek op zijn hand. MC Fit wordt ondersteund door een toetsenist en een dj, maar zijn nummers verdienen een volledige band. Tijdens het laatste nummer Je Best Doen staat het publiek zelfs te dansen. Of zoals MC Fit zegt na het optreden: 'We hebben gelachen, gepraat en gehuild'. En zo was het.

Na een korte ombouw verschijnt Laura Jansen onstage en begint gelijk te spelen. In haar eentje achter de piano laat Laura al snel haar muzikaliteit zien. Op haar pianospel is niets aan te merken en ook haar stem klinkt zuiver en helder en vult de hele zaal. Na het eerste nummer verschijnen haar bandleden op het podium, die er voor zorgen dat de muziek nog voller klinkt. De drummer en gitarist beschikken over mooie stemmen en de samenzang klinkt dan ook prachtig. Laura heeft haar eigen geluidsman meegenomen, die de juiste sound in de oude kerkzaal helaas niet helemaal kan vinden, maar het publiek lijkt daar geen last van te hebben.

Net als MC Fit deelt Laura veel persoonlijke verhalen met haar publiek. Het nummer Same Heart heeft Laura geschreven samen met Tom Chaplin voor Serious Request 2012. Dit nummer doet haar natuurlijk denken aan de laatste Serious Request in Leeuwarden, waar ze naar eigen zeggen nog heeft lopen 'hakken' in het Glazen Huis. Vele nummers komen voorbij, waaronder Single Girls en Wicked World. Het valt op dat er tijdens de rustige nummers geroezemoes in de zaal ontstaat, maar niet tijdens haar lievelingslied over Cookie Monster dat ze op een ukulele speelt, midden in het publiek.

Laura Jansen staat ruim anderhalf uur op het podium en trakteert bovendien nog op een toegift: samen met MC Fit speelt ze het nummer Stapje Terug, wat veel indruk maakt op de aanwezigen. Laura Jansen maakt integere nummers die ze uitvoert met veel beleving. Hierdoor is de show voor het publiek dan ook een unieke belevenis.

---
Wie: Laura Jansen, MC Fit
Waar: Poppodium Romein, Leeuwarden
Wanneer: Vrijdag 31 januai 2014
Opkomst: Vol

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland