#FSF14: Het reizende muziekcircus Larry and his Flask

Onuitputtelijke punk/folk/bluegrass uit Amerika

Tekst: Marije Heida ,

Het mag een wonder heten dat er na Larry And His Flask nog meer bands kunnen optreden op het podium van het Gouverneursplein. Na afloop van een optreden van deze Rednecks staan de brandplekken in de vloer en is het dak eraf geblazen. Deze vijf Amerikaanse mannen – die waarschijnlijk allen geboren zijn met baard en ruitjesblouse – leveren een slijtageslag en zijn in staat zo lang door te knallen tot er gitaren, banjo’s en/of contrabassen exploderen. Het is over het algemeen de bedoeling dat het publiek minimaal driemaal loskomt van de vloer en veertig minuten lang tot in de toppen van hun tenen vermaakt wordt.

HET CONCERT: 
Larry And His Flask, Fries Straatfestival 2014, Gouverneursplein Grolsch Podium, zaterdag 24 mei 2014

DE ACT:
Het publiek dat naar Larry And His Flask komt kijken, krijgt gegarandeerd een portie energie over zich heen gestort. Een andere garantie is dat Larry niet zal spelen. De band bestaat namelijk uit de twee broers Jeshua en Jamin die onder andere de vocalen, contrabas en drums voor hun rekening nemen. Daarnaast spelen Ian, Andrew en Dallin mee op o.a. (akoestische) gitaren, banjo, trombone en zetten ze zich ook qua zang maximaal in. De twee broers hebben de band in 2003 opgericht met als voornaamste doel: plezier maken en niet teveel zeiken over kwaliteit en mooie melodielijnen. Toch is er na wat taak- en instrumentenwisselingen onderling uiteindelijk een groep ontstaan die de dampende en stampende punk/folk/bluegrass geheel in hun macht heeft.

HET NUMMER:
Een specifiek nummer van Larry And His Flask eruit lichten is niet echt aan de orde. Het genre dat ze spelen is één grote doordenderende show waarbij het einde pas gemarkeerd wordt als de bandleden hun instrumenten neerleggen en bier gaan drinken.

HET MOMENT:
Bassist Jeshua heeft de energie van een losgeslagen springveer en rent met het grootste gemak van hoek naar hoek op het podium. Daarbij draait hij het liefst nog drie rondjes om elk bandlid terwijl hij een contrabas met zich meesleept en bespeelt. Aan het eind van de set springt hij zelfs nog met het gevaarte het publiek in, om daar vervolgens vrolijk verder te spelen.

OOK OPMERKELIJK:
Er wordt een scala aan instrumenten uit de kast getrokken die het feest compleet maken. Bijna elk bandlid beheerst minimaal twee instrumenten en ondanks de kakofonie aan klanken is het muzikaal best goed te noemen.

HET PUBLIEK:
Het is te merken dat op het tijdstip van spelen het publiek weer op wat gang moet komen na een middag theater en muziek. De band begint om half acht in de avond. Mensen hebben net gegeten en zitten bij omliggende restaurants nog na te borrelen of lopen op dat moment de stad in. Wel is het plein redelijk gevuld en worden de mensen zichtbaar vrolijk van hetgeen ze op het podium zien.

HET OORDEEL:
Qua intensiteit en vrolijkheid hadden de heren niet misstaan op een iets later tijdstip met een beter gevuld plein. Het optreden was alles wat er van verwacht werd; energiek, grappig en muzikaal.