#FSF14: Jett Rebel is een geboren entertainer

Optreden Straatfestival staat als een huis

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Een van de hoofdacts van het Fries Straatfestival is Jett Rebel, een opvallende verschijning die niet verlegen is om zijn vrouwelijke kant te laten zien. Zijn nummers zijn divers en funky, beïnvloed door David Bowie en Prince. Onlangs speelde hij Purple Rain nog op indrukwekkende wijze in tv-show DWDD. Jett Rebel laat horen dat hij - op zijn jonge leeftijd - als een oude rot beleving in zijn muziek legt.

HET CONCERT:
Jett Rebel, Fries Straatfestival 2014, Gouveneursplein, zaterdag 24 mei

DE ACT:
De flamboyante Jett Rebel staat bekend om zijn intense shows, waarbij hij meestal veel van zichzelf laat zien, letterlijk en figuurlijk. Tijdens zijn optredens eindigt hij bijna nooit met al zijn kleren aan, tot groot genoegen van zijn vrouwelijke fans. Muzikaal gezien staat het optreden als een huis. Het is goed te horen dat Jett Rebel barst van de muzikaliteit en dat zijn band is samengesteld uit uiterst bekwame muzikanten. Er zit een rauw randje aan zijn funky soul, jammer alleen dat het geluid vanavond aan de zachte kant is.

HET NUMMER:
Tijdens het bekende nummer Do You Love Me At All komt het hele plein in beweging, het nummer wordt vol bezieling gezongen en gespeeld.

HET MOMENT:
Vooraan staan de fans luidkeels te gillen en Jett Rebel doet ze helemaal een plezier door van het podium te klimmen, zodat ze hem kunnen aanraken. Jett Rebel heeft hierna wel wat moeite om het podium weer op te komen.

OOK OPMERKELIJK:
In het begin van het optreden laat het geluid het even afweten en is er feedback te horen van de versterker, wat zorgt voor een enorm luide piep. De band speelt stoïcijns door.

HET PUBLIEK:
Het publiek is divers: jong en oud staan door elkaar. Het plein is afgeladen, vanaf het podium tot aan café De Toeter staat het vol. Jett Rebel is een bekende naam aan het worden, zeker na zijn optredens in DWDD. Het echte dansen gebeurt vooraan waar de echte fans zich bevinden, de rest van het publiek geniet zichtbaar.

HET OORDEEL:
Jett Rebel stelt Leeuwarden vanavond zeker niet teleur. De nummers zijn retestrak en worden vol beleving en passie gespeeld. Het is jammer dat het geluid zo zacht is, dit doet afbreuk aan de overtuigingskracht van de band. Jett Rebel is een geboren entertainer en barst van het talent.