#FSF14: Chef’Special bevestigt status Beste Live Act

Liefde overspoelt Zaailand bij megahit In Your Arms

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Chef’Special is in 2008 opgericht en maakt een mix van reggae, funk en hiphop met pop- en rockelementen. Scribblin, de eerste single van debuutalbum One For The Mrs., zet de band op de kaart: de band wordt uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en promoveert tot huisband van tv-show DWDD. Onlangs verscheen het album Passing Through met daarop de megahit In Your Arms.

HET CONCERT:
Chef’SpecialFries Straatfestival 2014, Wilhelminaplein (Zaailand), zaterdag 24 mei

DE ACT:
De band is zeer veelzijdig, maar hiphop is wel de rode draad. Dit komt vooral door zanger/rapper Joshua Nolet, die, ook wanneer hij praat met het publiek, klinkt alsof hij uit The Bronx komt. Slang als 'Peace!' en 'Give it up for my boy!' komt dan ook veel voorbij. Vanaf de opkomst tot het einde van de show is te horen waarom Chef’Special onlangs verkozen is tot Beste Live Act tijdens de 3FM Awards: elk nummer klinkt even strak en dynamisch. 

HET NUMMER
De afsluiter van de avond is In Your Arms. Dit prachtige nummer is een eerbetoon aan Nolets overleden vader en maakt veel indruk op het publiek. Iedereen zingt het refrein mee en spontaan kijken stelletjes op het plein elkaar diep in de ogen en beginnen te zoenen.

HET MOMENT:
Net als Broken Brass Ensemble een paar weken eerder ook deed tijdens het Befrijdingsfestival speelt Chef’Special een nummer van Macklemore & Ryan Lewis. Een golf van herkenning gaat door het publiek.

OOK OPMERKELIJK:
Tijdens het concert is de finale van Champions League bezig en zanger Nolet wil even weten hoeveel het staat. Vanuit het publiek krijgt hij de stand te horen (4-1 voor Real Madrid) waarna de band weer vrolijk verder speelt.

HET PUBLIEK:
Bij een band als Chef’Special verwacht je normaal gesproken een jonger publiek, maar vanavond is er een grote diversiteit aan mensen. Veel stellen van middelbare leeftijd: een stel geeft aan bij Chef’Special te zijn op aanraden van hun zoon. Vooraan staat het jongere publiek en meer naar het midden wordt de leeftijdgrens steeds hoger. De opkomst is redelijk, maar het grote plein staat lang niet vol. Het publiek dat er staat, is enthousiast en staat te genieten.

HET OORDEEL:
Vanaf het moment dat de bandleden het podium betreden, stralen ze enorm veel enthousiasme en passie uit. Deze professionele mannen houden van het podium en de onderlinge interactie is mooi om te zien. Alles met elkaar is het een indrukwekkende show met In Your Arms als waardige afsluiter.