Nationale doorbraak onderweg voor Prunk Nationale doorbraak onderweg voor Prunk

Leeuwarder initiatief Nokturné is klaar voor jonge maar ervaren DJ

, Jolien Eijsink

Nationale doorbraak onderweg voor Prunk

Leeuwarder initiatief Nokturné is klaar voor jonge maar ervaren DJ

Jolien Eijsink ,

Hij is slechts 24 jaar jong, maar nu al niet meer weg te denken uit de Nederlandse housewereld. Met een eigen label – Double Tree Records – en optredens op Awakenings, Amsterdam Open Air en het Sonar Festival in Barcelona, mag Prunk met recht trots op zichzelf zijn. Zaterdag 9 maart zal hij Club Hemingway in Leeuwarden laten dansen tijdens Nokturné.

Hij moet even nadenken. “Wanneer is dat evenement? 9 maart?” Maar dan weet hij het weer. “O ja, Nokturné, enthousiaste mensen! Ik heb er nu al zin in.” De korte twijfel aan zijn deelname aan Nokturné is DJ en producer Prunk, ofwel Nilz Pronk, snel vergeven als je kijkt naar zijn overvolle agenda. Nilz wil namelijk nationaal doorbreken en werkt daar hard voor. “Ik ben momenteel bezig met een nieuwe EP. Als die uit is, ga ik misschien op tour door het buitenland”, vertelt Nilz. 

Voetbal en muziek
Prunk werd natuurlijk niet geboren als Prunk. Ook was hij niet vanaf zijn geboortedag al bezig met house en platen draaien. Prunk werd geboren als Nilz Pronk, groeide op in de omgeving van Alkmaar en hield enorm van een potje voetballen. Die liefde voor voetbal is hij overigens nooit kwijtgeraakt, maar uiteindelijk kreeg zijn passie voor muziek toch de overhand. Toen hij van zijn broer een vinylplaat van Ian Pooley cadeau kreeg, was hij verkocht. Nilz draait nu zes jaar, waarvan drie jaar professioneel. Hij stond op alle bekende festivals in Nederland zoals Buiten Westen, Awakenings en Amsterdam Open Air en draaide zelfs enkele keren in Barcelona. 
 

“Ik heb geen grote voorbeelden. Ik vind het veel te leuk om mijn eigen muziek te draaien”, vertelt Nilz. “Ik draai veel deep house met disco-invloeden en vocals. Ik kan heel breed draaien. Je kunt me ook zo op een discofeest zetten. Dat is naar mijn idee het sterke punt van Prunk, mijn veelzijdigheid”, zegt Nilz. Hij laat zich inspireren door allerlei muziekstijlen en probeert altijd zijn eigen ding te doen. “Ik wil vrolijk draaien, veel DJ’s draaien dezelfde, vlakke muziek”, aldus Nilz.  

Vluchten van Terschelling
Zaterdag 9 maart zal Prunk Leeuwarden kennis laten maken met zijn persoonlijke draaistijl. Het is niet de eerste keer dat Prunk in het Friese land geboekt is. Op zijn zeventiende,  nadat hij net was begonnen met draaien, mocht hij meedoen op een festival op Terschelling. Helaas mistte hij in Harlingen de pont. Voor € 200 mocht Prunk met zijn medereizigers mee met de watertaxi. “Op het water zei die beste man opeens dat het toch € 300 werd. Dus zeiden we hem dat we vanavond her en der moesten draaien en we het dan wel zouden regelen”, vertelt Nilz. Dat heeft hij geweten ook. Tijdens het optreden stapte een duister iemand op hem af met de boodschap “we zoeken je morgen op voor het geld”. “Er zat niks anders op dan de volgende ochtend vroeg van het eiland te vluchten. Een grote groep mensen stormde achter ons aan, maar we kwamen veilig op de pont terecht”, zegt Nilz lachend. Gelukkig hoeft Prunk komende zaterdag nergens naartoe met de pont en kan hij met een gerust hart naar Leeuwarden afreizen.

---
Prunk draait zaterdag 9 maart tijdens Nokturné in Club Hemingway. Een kaartje kost €4,00 en meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van Nokturné

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland