Kraantje Pappie: Hiphop voor de nieuwe generatie Kraantje Pappie: Hiphop voor de nieuwe generatie

Harde beats, snelle raps en jong publiek

, Tekst: Jan Paulus van der Meulen | Foto's: Minze Dijkstra

Kraantje Pappie: Hiphop voor de nieuwe generatie

Harde beats, snelle raps en jong publiek

Tekst: Jan Paulus van der Meulen | Foto's: Minze Dijkstra ,

Welgeteld 182 optredens in 2012. Van kleine feestjes tot het grotere werk zoals Rock Werchter. Tel daar bij op de succesvolle samenwerking met Noisia en het nummer ‘’Waar is Kraan’’, waarmee hij vorig jaar de hitlijsten bestormde. Dit maakt Kraantje Pappie zo onderhand wel Semi-Bekend. Maar een goed begin is nog maar helft. Kraantje wil in sneltreinvaart Nederland veroveren en het volgende station naar volle bekendheid is daarbij Sneek.

Afgelopen januari kwam zijn nieuwe EP Semi-Bekend uit en hierbij werden de intenties van Kraantje Pappie meteen duidelijk. De raps sneller en de beats harder. Laat Het Beest Los doet precies wat het nummer zou moeten doen. De raps van Kraantje Pappie golven lekker mee met de harde beats van het nummer en ook voorprogramma Roberto Tan mag een stukje mee rappen. De talentvolle Roberto Tan blijkt een soort Kraantje Pappie Light. Met een zelfde opbouw en interactie probeert hij het publiek te bespelen. Desondanks is het vermakelijk. Met Laat het Beest Los laat ook Roberto Tan zien wat hij in zijn mars heeft.

"Zijn er ook moeders in de zaal?", vraagt Kraantje aan het begin van Wat Nou Als Het Lukt, het nummer dat beide generaties aanspreekt op deze avond. En of ze er waren. Moeders vaak zittend aan de bar en hun dochters op de eerste rij bij Kraan. Een soort nieuwe en jongere generatie die afkomt op deze hiphop shows. Maar ze kennen allemaal de hit Waar is Kraan en die wordt uit volle borst mee gezongen. Kraantje Pappie en back-up Fiddox praten de hele show soepel aan elkaar. Soms wel erg ingestudeerd maar door de ervaring opgedaan uit de grote hoeveel shows toch erg vermakelijk. Als uitsmijter komt Kraantje Pappie nog een keer terug en met Van God Los krijgt hij de hoofden nog een keer tot het plafond. 

Kraantje zet in Sneek een goede show neer. Kraantje Pappie en Fiddox zijn goed op elkaar ingespeeld en de muzikale een-tweetjes zijn leuk. De show wordt soepel aan elkaar gepraat en raps even zo flexibel. Het Kraantje staat op volle kracht open. En met het nog jonge publiek dat Kraantje Pappie voor zich heeft gewonnen, ook wel zijn Kraanhang genoemd, lijkt het dat zijn bekendheid nog lang niet afgelopen is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland