Sklero imponeert met debuutshow Sklero imponeert met debuutshow

Sterke acts op Freeze On Friday in Asteriks

, Tekst: Bente Hout | Foto's: Chantal van Wieren

Sklero imponeert met debuutshow

Sterke acts op Freeze On Friday in Asteriks

Tekst: Bente Hout | Foto's: Chantal van Wieren ,

De verwachtingen zijn hoog: de achtkoppige indie-tribalpopband Sklero staat voor het eerst op de planken in Podium Asteriks tijdens het showcasefestival Freeze on Friday. Singer-songwriters Slow Harvest en R.T. Woods warmen het publiek op.

Slow Harvest en R.T. Woods

Arjen Dekker, oftewel Slow Harvest, zette onlangs voor het eerst een eigen nummer op zijn Facebookpagina en dat zorgde voor een stormvloed aan lovende reacties en media-aandacht. Bijzonder, maar het legde ook behoorlijk wat druk op de Leeuwarder singer-songwriter tijdens dit debuutoptreden. Desondanks weet Dekker een mooie, pure act neer te zetten. R.T. Woods is de jonge singer-songwriter Rimmer Woudstra, die eerder optrad onder de naam Mr. Midje. Met zijn nieuwe naam en een dubbele dosis zelfvertrouwen staat hij vanavond op de planken. Hij verrast zijn publiek met mooie nummers, originele teksten en een knap staaltje gitaarwerk.

Over alles nagedacht

Tot slot is er Sklero, de band die uit acht topmuzikanten bestaat die we kennen van acts als De Basis en Cosmic U. Na drie jaar in de repetitieruimte gezeten te hebben, staan ze nu in een vol Asteriks, om daar een eerste echte show te geven.

Frontvrouw Hiltje Andringa stond een avond eerder ook al achter de microfoon tijdens de albumpresentatie van Cosmic U. Nu laat ze zien dat ze meer in huis heeft dan alleen de zachte, melancholische klanken. Bij Sklero zingt ze samen met frontman Edward van der Velde melodieuze en krachtige zanglijnen. Sklero staat als een huis, van begin tot eind. De band heeft zichtbaar over alles nagedacht: presentatie, decoratie en inhoud zijn perfect op elkaar aangepast.

De show van Sklero is overweldigend. Niet alleen omdat de nummers van hoge kwaliteit zijn, maar ook omdat elke seconde wordt opgevuld met pakkende melodieën en knallende beats.

Halverwege de set begint de vraag naar dynamiek en subtiliteit vanuit het publiek steeds groter te worden. Zo af en toe begint of eindigt een nummer met enkel gitaar of piano en een simpele zanglijn van Andringa of Van Der Velde, maar dit zou veel vaker kunnen; wat gas terug durven nemen en het publiek op adem laten komen. Al met al maakt Sklero de meeste verwachtingen waar en zet een show neer waar veel jonge bands nog wat van zouden kunnen leren.

---
Gezien: Sklero, R.T. Woods, Slow Harvest (Freeze On Friday)
Waar: Podium Asteriks, Leeuwarden
Wanneer: 22 maart 2013
Opkomst: Goed

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland