Mr. Midje is nu R.T. Woods Mr. Midje is nu R.T. Woods

“Ik wilde me niet meer gedwongen voelen”

, Tekst: Bente Hout | Foto's: Xanne Wijkamp

Mr. Midje is nu R.T. Woods

“Ik wilde me niet meer gedwongen voelen”

Tekst: Bente Hout | Foto's: Xanne Wijkamp ,

Rimmer Woudstra (Mr. Midje) heeft de draad weer opgepakt. Nadat hij besloten had te stoppen met zijn opleiding aan de Academie voor Popcultuur en het even rustig aan te doen, was hij voor korte tijd van het toneel verdwenen. Onder de nieuwe naam R.T. Woods duikt hij tegenwoordig zo langzamerhand weer zo’n beetje overal op.

Een dikke twee jaar geleden won hij onverwacht de Friese kunstbende en daarmee was het hek van de dam. Optredens stroomden binnen en hij besloot zich aan te melden op de Academie voor Popcultuur. Een jaar later stopte hij met de opleiding. “Ik wilde me niet meer gedwongen voelen”, vertelt Woudstra, die tegenwoordig optreedt onder de naam R.T. Woods. “Geen verwachtingen meer. Je moet muziek kunnen maken als je er zin in hebt, muziek is vrijheid. Ik had nog niet veel tegenslagen gehad in de muziek. Ik was misschien wat overmoedig toen ik met die opleiding begon en verloor langzaam mijn plezier in het muziek maken.”

Dat plezier heeft hij inmiddels, een paar maanden later, weer teruggevonden. “Ik richt me nu op de processen en denk minder na over waar ik uiteindelijk wil zijn”, zegt hij. “Dat voelt veel natuurlijker en ik merk dat ik me zo beter kan ontwikkelen.” Zijn nieuwe manier van denken en werken blijkt een positief effect te hebben, zowel op hemzelf als op zijn publiek. Zo trad hij onlangs op bij Mijn Ouders, waar hij iedereen verbluft achterliet. Enkele weken terug nam hij een inmiddels meer dan 700 keer bekeken Pelican Session op met o.a. videograaf Wander Andringa en producer Ico Balt (Snoet & Smoel, Sklero, De Basis).

Zijn herkenbare en poëtische teksten in combinatie met origineel en variërend gitaarspel maken Woudstra een singer-songwriter om in de gaten te houden. Binnenkort is hij misschien te zien op televisie, in het programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. “Ik hoop dat ik mee mag doen”, zegt Woudstra. “Ik denk dat ik veel kan leren van zo’n programma en zit momenteel op een punt dat ik denk dat ik daar geschikt voor ben. Er zit genoeg variatie in mijn nummers.”

“Ik heb geen grote toekomstplannen of dromen, ik leef heel erg in het nu”, zegt hij. “Ik wil wel graag een keer met een wingsuit van een berg springen, een motor kopen en veel op vakantie gaan naar plekken waar de zon schijnt.” Even blijft het stil. “Maar vooral wil ik veel bij de mensen zijn van wie ik houd.”

---
In de eerste week van april is R.T. Woods te zien in De Boom in Groningen en Marktzicht in Drachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland