VERS! Festival: muziekfestijn voor jong talent

Broken Brass Ensemble, Roos Jonker en Koffie headliners op nieuw Sneker festival

Jolien Eijsink ,

Een vertrouwd muziekfestival in een nieuw jasje, dat is het VERS! Festival. Voortgekomen uit het Sneker Kaatslandfestival en Bogerman Bigbandfestival, is het nu de beurt aan dit kakelverse evenement om nieuw en jong talent aan de haak te slaan. Dat Sneek de aangewezen locatie is om het nieuw verworven talent tentoon te stellen, mag onderhand wel duidelijk zijn.

Zaterdag 2 februari nodigen Kunstcentrum Atrium en Poppodium Het Bolwerk (onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek) muziekliefhebbers en geïnteresseerden uit om de eerste editie van dit veelbelovende festival bij te wonen. Maar liefst 300 muzikanten brengen op zes podia hun talenten ten gehore. Nog niet overtuigd? Dan zorgen de volgende headliners daar misschien wel voor: Broken Brass Ensemble, Roos Jonker en Koffie nemen je die avond mee in hun wondere wereld van fijne muziek en inspirerende deuntjes.

Broken Brass Ensemble is zo’n typisch voorbeeld van nieuw en jong talent. Elk nummer dat ze voor je spelen, hebben ze zelf geschreven. Als luisteraar geloof je meteen wat deze achtkoppige band te melden heeft, zowel tekstueel als muzikaal. Met een mix van hiphop, balkan, funk en invloeden van de traditionele New Orleans Brass, blijft het verbazingwekkend hoe zij in korte tijd zo’n geoliede band uit de Sneker-grond hebben gestampt. 

Ook muzikale duizendpoot Roos Jonker is niet te onderschatten: zij maakt van elk optreden een divers, energiek en smakelijk geheel. Niet alleen haar wonderschone stem weet je tot diep in je ziel te raken, ook haar pianospel en prestaties op harp, saxofoon en gitaar zijn fenomenaal. Roos trad eerder op tijdens het North Sea Jazz Festival.

De bandleden van Koffie weten hun toeschouwers ieder keer weer te laten dansen. Stil blijven staan op hun temperamentvolle en energieke beats is dan ook een echte uitdaging. Afgelopen jaar maakte de band op Oerol en op het Roots Festival in Amsterdam een sfeervolle impressie. Ze zijn jong, doortastend en ze brengen je een mengelmoes van afrobeat, jazz en 70’s funk. Koffie smaakt naar meer!

---
Kaarten voor VERS! Festival kosten 5 euro en kun je kopen via de website van Poppodium Het Bolwerk.