Music Battle 058: Het beste van twee werelden

Organisator Koen Haringa over derde editie bandcontest

Iris Bos ,

Over een maand begint de derde editie van de Music Battle 058, een wedstrijd voor bands van de NHL Hogeschool en Stenden in Leeuwarden. Natuurlijk strijden ze voor de titel van beste band van beide hogescholen, maar dit jaar is het prijzenpakket uitzonderlijk groot, inclusief een interview met 3voor12/Friesland. Koen Haringa, organisator van de Music Battle 058, licht de bandcontest toe.

Een springplank voor ambitieuze bands, dat is de Music Battle 058. Organisator Koen Haringa: “De bandcontest is ontstaan uit de soms voelbare rivaliteit tussen de NHL Hogeschool en Stenden. Dit merkte je als student door activiteiten om je heen en door wat docenten vertelden. Door deze rivaliteit te benutten, kon er een podium worden gecreëerd voor muzikale talenten”. Het podium bieden voor talent is dan ook de kern van het project. Vele bandjes hebben deze kans met beide handen aangegrepen en al een mooie sprong gemaakt. Zo opende winnaar Lyonite na het winnen van de eerste editie al Freeze 2011 en stond AmayamA na een finaleplek in de tweede editie al op het hoofdpodium van het Befrijdingsfestival Fryslân. Haringa: “Op deze manier is er weer een podium voor mensen die méér kunnen dan alleen maar hard studeren”.

Net als vorig jaar zullen er tijdens deze derde editie waarschijnlijk weer zo’n twintig bands meedoen. Deze zullen naast de titel strijden voor een fantastisch prijzenpakket waar ook 3voor12/Friesland een mooie bijdrage aan zal leveren. De winnende band krijgt namelijk een exclusief interview met een van onze redacteuren. In dit pakket zit daarnaast ook nog studiotijd, bandcoaching, een songwritingsessie en een fotoshoot. De gratis inschrijving is nog geopend tot 25 februari en de eerste voorronde vindt plaats op 21 februari in Scooters. De finale staat gepland op 28 maart in Podium Asteriks.