Fotoverslag: Black metal in De Gloppe

Kjeld en Negura Bunget op Romein XS

Tekst en foto's: Tiffany Peters ,

Black metal bands Kjeld en Negura Bunget trotseerden maandag het barre winterweer om de ware metal liefhebber een geweldige avond te bezorgen. Derde act Saille had zijn optreden wegens de slechte weersomstandigheden helaas moeten cancelen. 3voor12/Friesland was erbij en brengt de avond voor je in beeld.

Na een tijd niet gespeeld te hebben staan ze dan eindelijk weer eens op het podium: Kjeld en Negura Bunget. Met het Friese Kjeld als vervanger van Asega zijn de verwachtingen hooggespannen. Hoewel nieuwe zanger Skier wennen is -het is moeilijk om zanger Asega te vervangen- worden de verwachtingen zeker waargemaakt. De opzwepende black metal maakt het publiek goed los. Nummers die voorbij komen zijn onder andere De Tiid Hâldt Gjin Skoft, Ivich libben, Bonifatius en Brek en Brân. Daarnaast worden nieuwe nummers gespeeld die waarschijnlijk ook op het nieuwe album te vinden zijn.

Vervolgens is Negura Bunget aan de beurt. De uit Transsylvanië, Roemeens Atmosferische zeskoppige band speelt vanavond voor het eerst in Leeuwarden.

Omdat Saille had moeten afzeggen, speelt de metal band -die overigens nog maar net op het podium past- een uitgebreide set. Met hun volksinstrumenten en hun extreem grote midwinterhoorn is het een indrukwekkende show. Zanger Chakravartin komt bescheiden over. Echter, op het moment dat hij zijn strot opentrekt komt er zo veel emotie vrij dat zijn bescheidenheid als sneeuw voor de zon verdwijnt. Nummers die ten gehore worden gebracht zijn onder andere Hora Soarelui, Ţesarul de Lumini en Dacia Hiperboreana. Daarnaast worden nog enkele nieuwe nummers gespeeld.

Gezien: Kjeld en Negura Bunget
Waar: De Gloppe, Leeuwarden
Wanneer: 21 januari 2013
Opkomst: Een handvol echte liefhebbers