Friese namen op ESNS

Fries talent reist af naar Eurosonic en Noorderslag

Redactie 3voor12/Friesland ,

In Groningen wemelt het van de muziekliefhebbers: Eurosonic Noorderslag 2013 staat voor de deur! In verschillende clubs, kroegen en grotere zalen zullen vanaf vandaag vele bands het dak eraf knallen. Dit jaar wordt Friesland vertegenwoordigd door een handvol puur talent: Daily Bread, A Silent Express, MAASK, The Future’s Dust, Yellow House 21, Broken Brass Ensemble en When We Are Wild.

Daily Bread werd in 2012 met hun album 'Iterum' al uitgeroepen tot 3VOOR12 Hollandse Nieuwe van de Maand en 3FM album van de week, dat ze op Eurosonic Noorderslag terug te vinden zijn is dus volkomen logisch. De verwachtingen voor Daily Bread liggen hoog. Ze zijn te bewonderen in de kleine zaal van de Oosterpoort op zaterdag, vanaf 00:30 uur. 

Dat A Silent Express goed bezig is mag duidelijk zijn, dit wordt slechts bevestigd door hun plaats op Eurosonic. Na Eurosonic zullen ze doorbouwen richting Duitsland in de aanloop naar het tweede album. Dit zal gebeuren onder het Duitse label van Universal Music, waar ze deze woensdag bij hebben getekend. A Silent Express zal vrijdag 11 januari om 21:15 uur op het Energy Stage te zien zijn. 

MAASK wil dit jaar zijn debuutalbum op de markt brengen en maakt een mooi begin met dit optreden. Ook The Future’s Dust hoopt met dit optreden de aandacht van het grote publiek te pakken in de aanloop naar hun debuut-EP later dit jaar. Yellow House 21 had een optreden op Eurosonic hoog op hun wenslijst staan en samen met de komst van een tweede EP is de band goed op weg naar succes. Deze drie acts spelen allemaal op vrijdag 11 januari op de benedenverdieping van Shadrak, van 20.45 uur tot 00.30 uur. Naast deze acts is er op het Eurosonic festival ook het Friesland Pop Talentstage te vinden, waar nieuw talent zichzelf waar mag maken voor het grote publiek.

Het Broken Brass Ensemble staat al een half jaar na oprichting op Eurosonic en Noorderslag. Zoals ze eerder al lieten zien maakt een tijdsschema ze niet veel uit: vrijdag zullen ze ergens te vinden zijn waar veel volk is, vanaf een uur of 0.00 uur. Verder spelen ze op woensdag in Het Pakhuis om 23:30 uur, en zaterdag op Noorderslag in de Oosterpoort, om 23:30 in de centrale hal. 

Hille stond nog maar kort geleden in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Kort daarna vonden we hem bij de eerste try-out van zijn band When We Are Wild, waarmee hij nu al op Eurosonic staat. Woensdag trapte When We Are Wild om 15:00 uur af op het Energy Stage. Vrijdag zal er een akoestische showcase worden gegeven in het Martini Hotel, om 17:50 uur.