#FF13: Handen en voeten in de lucht bij The Sketchers

Een beetje raar, maar wel erg lekker

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Harrie Muis ,

Over het optreden van The Sketchers in de Foyer kunnen we vrij kort en bondig zijn. Dat was namelijk erg leuk. De festivalgangers hebben zin in een goed feestje en vormen een vrolijk dansende massa bij een show die perfect op z’n plek valt.

HET CONCERT:
The Sketchers, Freeze Festival, Foyer, zaterdag 28 september

DE ACT: 
‘Wie Ska zegt, zegt Sketchers’, zo valt op de Facebookpagina van de band te lezen. Vrolijk, upbeat, catchy en dansbaar, met invloeden uit punk en rockabilly. Zeven stuiterende gasten die al in veel voorprogramma’s speelden voor skabands uit alle wereldse windstreken. Dit is Ska met een hoofdletter S.

HET NUMMER:
Ja, die is er dus niet. Er is niet één nummer die eruit springt, geen absolute knaller ten opzichte van de rest. Zanger Lex (bekend als ‘de verschrikkelijke schreeuwman’) en zijn band benaderen elk nummer hetzelfde en spelen strak maar relaxed. 
 
HET MOMENT:
"Is Therapy? afgelopen ofzo?" Het is tekenend voor de show, wanneer ze zich realiseren hoe druk het is. Half Freeze lijkt naar de Foyer te zijn gekomen om te feesten met hun lokale Ska-helden. “Mooi, tijd voor een feestnummertje dus”
 
OOK OPMERKELIJK: 
Al voordat de band begint te spelen is de Foyer vol aan het lopen. 
 
HET PUBLIEK:
Vooraan wordt behoorlijk fanatiek met de band mee gesprongen. The Sketchers krijgen flink wat rijen mee en doen het publiek een grote dienst door simpelweg te spelen. De bezoekers hebben net als de band maar één doel: feesten. 
 
HET OORDEEL:
Tijdstip ideaal, muziek ideaal, publiek ideaal. Deze show valt precies op zijn plek: het publiek heeft óf een opwarmdansje nodig tussen Therapy? en Omar Souleyman, óf het loopt toevallig langs en wordt gegrepen door de aantrekkelijke catchy ska. Hoe dan ook: groot feest.
 
DE FOTO: