#FF13: The Hunting Party had veel eerder gemogen

Slecht gevulde Aegon zaal is getuige van sterk optreden

Tekst & foto's: Niels Lahuis ,

The Hunting Party is nieuw. Zo nieuw dat weinig mensen er nog van gehoord hebben. Dat blijkt uit de lage opkomst in de Aegon zaal. Het kan alleen maar aan het tijdstip liggen want de drie overgebleven leden van Passengers spelen een sterk optreden. Een uurtje eerder geprogrammeerd staan en de band had wellicht de opkomst gekregen die het verdient.

HET CONCERT:
The Hunting Party, Freeze Festival, Aegon zaal, zaterdag 28 september

DE ACT:
Freeze 2012 was een keerpunt voor indieband Passengers. Enkele weken na het optreden verliet gitarist Patrick Schaafstal de band om verder te gaan met andere projecten als When We Are Wild en WONDER. De drie overgebleven leden Folkert Stuiver, Jeljer Glashouwer en Arjen Poppinga besloten verder te gaan onder de naam The Hunting Party. Op Freeze 2013 speelt de band, wiens muziek neigt naar bands als Motorpsycho, een van de eerste optredens.
 
HET NUMMER:
Pictures is tijdens het half uur durende optreden van het drietal veruit het beste nummer. De rustige opening leidt op subtiele wijze naar een stevige overgang. De zelf genoemde “beukertjes” van The Hunting Party doen het sowieso erg goed. De rustige nummers een klein tikkeltje minder. 
 
HET MOMENT:
“Lag het nou aan ons of aan het tijdstip”, vraagt zanger Folkert Stuiver tegen het einde van de set. The Hunting Party staat te spelen voor een opvallend lage opkomst en dat heeft het niet verdiend. Door de uitloop van de andere bands, is het podium in de Aegon zaal pas na 03.00 uur voor het drietal en dat is toch echt veel te laat. Jammer ook, want The Hunting Party is een uitstekende band. 
 
OOK OPMERKELIJK:

Al tijdens het optreden begint de opruimploeg van de Aegon zaal de lege bekertjes op te rapen en dat is toch niet echt netjes tegenover The Hunting Party. 

HET PUBLIEK:
Een lage opkomst dus. De mensen die er wel bij zijn, zijn duidelijk bekend met de leden van The Hunting Party. Desondanks is het enthousiasme voor de drie heren oprecht en geniet elk aanwezige toeschouwer van een sterk optreden.  

HET OORDEEL:
The Hunting Party speelt tijdens Freeze een sterk optreden. Maar wat is het jammer dat er zo weinig mensen getuige van zijn geweest. Had de band wat eerder op het programma gestaan, dan had het een terecht hogere opkomst gehad.

DE FOTO: