#FF13: Protection Patrol Pinkerton kan niet iedereen bekoren

Prima sound, maar weinig aandacht voor Belgische belofte

Tekst: Martin van der Meer | Foto's: Niels Lahuis ,

Misschien was het de concurrentie van Great Minds, misschien het vroege tijdstip, of maakt onbekend dan toch onbemind? Het publiek in de foyer loopt in ieder geval niet bepaald warm voor Protection Patrol Pinkerton. De indiepop klinkt aardig, maar de Belgen blijken niet interessant genoeg voor het Freeze-publiek.

HET CONCERT:
Protection Patrol Pinkerton, Freeze Festival, Foyer, 28 september 2013

DE ACT: 
De naam van de band is een hele mondvol, maar de muziek is een stuk luchtiger en toegankelijker. PPP heeft in thuisland België al vele goede kritieken gekregen over hun frisse indiepop en positieve sound. De vijf heren gooiden hoge ogen op verschillende talentbattles en worden door de zuiderbuurse popjournalisten gezien als een grote nationale belofte. België is in de pocket, nu Nederland nog. Te beginnen op Freeze.

HET NUMMER:
Future = Our Home is een heerlijk catchy indierocknummer met uitstekende hitpotentie. Het doet denken aan een relaxte variant van Two Door Cinema Club en zou het op de Nederlandse radio best goed doen. Single This Time (“in België beginnen mensen te juichen als we dit spelen”) is met een aanstekelijk en meezingbaar refrein een uitstekend visitekaartje.

HET MOMENT: 
Het is ontzettend illustratief wanneer de zanger het publiek vraagt naar voren te komen en er nauwelijks respons komt. Laat staan beweging.

OOK OPMERKELIJK: 
De zanger houdt de show interessant en levendig, tegenover een nogal tam publiek is dat ook wel nodig. Hij gooit veel energie in zijn spel en werkt zich in niet-alledaagse zangposes. Al na twee nummers gaat de jas uit en speelt hij zich goed in het zweet. Aan zijn enthousiasme heeft het vanavond niet gelegen.

HET PUBLIEK: 
Tam, kalm, kletsend. De mensen blijven wel hangen, maar niet aan de lippen van PPP. De voorkeur gaat uit naar bijpraten met de buren, waardoor de indiepop feitelijk tot achtergrondmuziek wordt gedegradeerd.

HET OORDEEL: 
De sound is oké, de band klinkt fris en geoefend. De tijd zal leren of Protection Patrol Pinkerton ook in Nederland succes gaat boeken: de Belgen zijn zeker enthousiast en talentvol. Helaas kwam hun show vanavond niet goed tot zijn recht.

DE FOTO: