#FF13: Ingetogen Calgary Woods maakt indruk op publiek

Rustige folkpop in een afgelegen zaaltje

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: 3VOOR12/Friesland ,

Esther Postma en Marcel Staats vormen samen de akoestische folk band Calgary Woods. Deze beginnende band treedt voornamelijk op in het noorden van Nederland. Het hoogtepunt was het optreden tijdens het bevrijdingsfestival in Leeuwarden 2013. Tijdens hun debuut op Freeze maakt Calgary Woods een goede indruk.

HET CONCERT: 
Calgary Woods, Freeze Festival, 3VOOR12/Friesland zaal (NIVO Noord 1), zaterdag 28 september

DE ACT:
Akoestische indie/folkband uit Leeuwarden, bestaande uit zangeres Esther Postma en gitarist Marcel Staats. Calgary Woods maakt pakkende luisterliedjes en stond dit jaar onder andere al op het Befrijdingsfestival Fryslân. 
 
HET NUMMER:
Naast eigen nummers speelt Calgary Woods ook covers en maakt dan ook de meeste indruk met het nummer All I Want van de Ierse band Kodaline. Zangeres Esther Postma wijkt weinig af van het origineel.
HET MOMENT:
Tijdens de set moet er voortdurend aan het publiek gevraagd om stilte in de zaal. De zaal is ingericht met een aantal rijen stoelen. Achterin is plek om te staan. Het is een ingetogen concert en Calgary Woods is erg geconcentreerd aan het spelen. Postma kijkt nauwelijks naar haar publiek en komt verlegen over.
 
OOK OPMERKELIJK: 
Speciaal voor het intieme optreden in de 3VOOR12/Friesland zaal, wordt er de hulp ingeschakelt van een extra gitarist. Helaas komt de onervarenheid van het derde bandlid iets te duidelijk naar voren. Misschien zijn het de zenuwen of is de gitarist nog te jong, helaas een gemiste kans. 
 
HET PUBLIEK:
Het publiek is erg onder de indruk van het optreden en laat dit merken door enorm te klappen na elk nummer. 

HET OORDEEL:
Calgary Woods heeft enorm veel talent en neemt het publiek mee met melodische zanglijnen. De band lijkt nog wel redelijk onervaren en dit komt voornamelijk door de verlegenheid van Esther Postma. Veel interactie met het publiek is er niet. Calgary Woods heeft zeker potentie en zal door meer optredens uit kunnen groeien tot een grote act.
 

DE FOTO: