#FF13: Braincasket maakt onvoorbereide indruk

Publiek lijkt getuige van een oefensessie

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Oscar Anjewierden ,

Braincasket uit Heerenveen maakt zijn opwachting na het optreden van de Zweedse death metalband Unleashed. Deze zeskoppige brutal deathmetalband is ontstaan in 2007 en heeft al veel shows op zijn naam, waaronder Dokk’em Open Air in 2012. Tijdens Freeze lijkt het echter alsof Braincasket zich nauwelijks heeft voorbereid.

HET CONCERT:
Braincasket, Freeze Festival, Bentacerazaal, zaterdag 28 september

DE ACT:
Voorheen had de band een andere naam, Temple of Eternity. Volgens eigen zeggen was die naam niet meer geschikt voor de huidige muzikale koers. Na enkele verschuivingen in bandleden gaat de band sinds 2007 door onder de naam Braincasket. De band heeft het podium gedeeld met grote namen als Origin, Defeated Sanity en Dr. Doom.

HET NUMMER:
Al snel wordt duidelijk dat de band geen setlist heeft, na elk nummer is er kort overleg over welk nummer ze gaan spelen. Hierdoor lijkt het zo nu en dan net een oefensessie.

HET MOMENT:
Op driekwart van de set knielt zanger Peter Weijer op het podium en vraagt zijn vriendin Bianca ten huwelijk. Volmondig zegt zij 'Ja' en het publiek applaudisseert langdurig voor het gelukkige stel. 

OOK OPMERKELIJK:
De band bestaat uit twee zangers/grunters, maar wat hiervan de toegevoegde waarde is, wordt niet helemaal duidelijk. Ook zat de bassist gedurende het hele optreden op een kruk, vanwege een blessure bleek achteraf.

HET PUBLIEK:
Er zijn minder mensen dan bij het optreden van Unleashed en niet iedereen lijkt onder de indruk van Braincasket. Het is al wat later op de avond en mensen beginnen een tikkeltje aangeschoten te worden.

HET OORDEEL:
Braincasket is tijdens Freeze teleurstellend, het optreden is wat rommelig en getuigt van slechte voorbereiding. Het lijkt soms alsof Braincasket dronken op het podium staat, wat de muziek absoluut niet ten goede komt.

DE FOTO: