#FF13: Geen pit bij Unleashed

Zweedse metalband overtuigt niet op Freeze

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Oscar Anjewierden ,

De Zweedse death metalsensatie Unleashed is geen onbekende in de metalscene. Bijna 25 jaar treedt de band op in verschillende formaties, maar altijd met oprichter en frontman Johnny Hedlund. De Bentacerazaal is al ruim gevuld wanneer Unleashed begint te spelen.

HET CONCERT:
Unleashed, Freeze Festival, Bentacerazaal, zaterdag 28 september

DE ACT:
De Zweedse death metalband Unleashed draait al bijna 25 jaar mee in de metalscene en heeft elf albums op haar naam staan. De band laat zich inspireren door Scandinavische mythologie en recentelijk ook door schrijver J.R.R. Tolkien.

HET NUMMER:
Het laatste nummer ‘Victims of War’ wordt door zanger Johnny Hedlund opgedragen aan de oorlogsslachtoffers van Syrië. Het is een laatste poging van de band om toch iets meer beweging in het publiek te krijgen.

HET MOMENT:
Gedurende de set zijn hier en daar wat slordigheden te ontdekken: zanger Johnny Hedlund bast goed, tenzij hij zingt. Dat gaat ten koste van zijn spel.

OOK OPMERKELIJK:
Tijdens het optreden is geen pit ontstaan. Hier en daar waren mensen aan het headbangen, maar daar blijft het bij.

HET PUBLIEK:
Ondanks dat de Bentacerazaal al vanaf het begin van het optreden redelijk vol is, gaat het publiek niet compleet uit zijn dak. Zelfs fans die speciaal voor de band zijn gekomen, blijven tijdens het optreden aardig ingetogen.

HET OORDEEL:
Muzikaal gezien was de band hier en daar slordig en leek Unleashed enigszins verveeld op het podium. Door het gebrek aan energie vanuit de band kwam het publiek niet mee. 

DE FOTO: