Friese Flitsen: week 46 Friese Flitsen: week 46

Kort popnieuws uit de provincie

, Redactie 3voor12/Friesland

Friese Flitsen: week 46

Kort popnieuws uit de provincie

Redactie 3voor12/Friesland ,

Via Twitter, Facebook en onze mailbox krijgen we de nodige informatie binnen. In de Friese Flitsen zet de redactie van 3VOOR12/Friesland de heetste nieuwtjes even voor jullie op een rij. In deze Friese Flitsen lees je onder meer nieuws over de 3voor12/Friesland clubavond, Yellow House 21 en de Kleine Prijs van Fryslân.

Clubavond 3voor12/Friesland
Aankomende vrijdag 16 november organiseert 3voor12/Friesland weer een gloednieuwe clubavond. Ook deze keer zal in Café Scooters in Leeuwarden een sterke line-up worden gepresenteerd. A Letter Home is één van de bands die gaat optreden. Deze gasten maken folkmuziek á la Frank Turner waardoor hun nummers blijven ronddwalen in je gedachten. De jonge honden van The Flying Trashcans staan als tweede op het programma. Deze rockband mixt rock, psychedelica en soms zelfs jazzinvloeden tot een spannende cocktail. Een echte traktatie voor de rockliefhebbers. De avond zal compleet worden gemaakt met een optreden van The Fudge. Deze band is te vergelijken met een bonk energie op het podium die geheid voor een knallende afsluiting zal zorgen. Om het geheel perfect te maken, kost de entree je helemaal niks. Noteer het daarom in je agenda! 

Yellow House 21 zoekt toetsenist
Yellow House 21 komt nog maar net kijken in de muziekwereld, maar heeft nu al aardig wat successen behaald. Eerder dit jaar trad deze folk-popband op in Irak, wonnen ze de Kleine Prijs van Fryslân 2012 en zijn ze genomineerd voor de Friesland Pop Talent Award. Ze halen inspiratie uit Mumford and Sons, Bon Iver en Ierse folkmuziek. Klinkt goed toch? Toevallig doet zich een geweldige mogelijkheid voor. Yellow House 21 is namelijk met spoed op zoek naar een nieuwe toetsenist. Dus voel jij je aangesproken en heb je nog een piano op zolder liggen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met info@yellowhouse21.nl en wie weet mag je jezelf binnenkort het trotse, nieuwe en ambitieuze bandlid van Yellow House 21 noemen! 

Inschrijven maar!
Friese bands, singer/songwriters en dj’s: OPGELET! De inschrijvingsprocedure voor de Kleine Prijs van Fryslân is weer van start! De KPvF is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Friesland Pop
Dus wil jij zo snel mogelijk publiciteit genereren, ervaring opdoen en jouw muziek presenteren aan een breed publiek? Is minimaal 50% van de leden van jouw act Fries, kun je eigen werk spelen (max. één cover) en heb je nog geen platencontract? Dan is dit het juiste moment om je beste beentje voor te zetten en jezelf of je band op te geven! Alles mag, alles kan en geen stijl is te gek. 

Wat moet je hiervoor doen? Stuur gewoon een mailtje naar kleineprijs@gmail.com o.v.v. ‘Aanmelding 2013’ met daarin een korte biografie, een foto, de link naar jullie website en de woonplaatsen van alle bandleden. That’s all. Wie weet strijd jij dan volgend jaar voor €1500,- aan studiotijd bij een Friese studio naar keuze, optredens op o.a. Eurosonic en Freeze, de Publieksprijs en instrumentenvouchers! 
De voorrondes van de Kleine Prijs van Fryslân vinden plaats in januari, februari en maart 2013. De finale is op zaterdag 1 juni 2013 in Poppodium Romein in Leeuwarden.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland