Blackbox Red weer volop in actie

Grunge duo op de bres voor Pussy Riot en plant opnames debuutalbum

Ridzert Souverein ,

Om te voorkomen dat de arrestatie en veroordeling van twee leden van de feministische punkband Pussy Riot in de vergetelheid raakt, organiseert Smitsfoodgroup Bookings vrijdag een benefietavond in het krakersbolwerk Vrankrijk in Amsterdam. Op het programma staan vier voornamelijk meidenbands, waaronder Blackbox Red. 3voor12/Friesland sprak met Eva van Netten en Stefan Woudstra over hun motivatie om hier aan mee te doen.

Als onderdeel van een all-girl avond in Amsterdam met Wannabeastar, Vrouwen Zijn OK en Cheap Thrills neemt Eva direct het woord om op te komen voor Pussy Riot.
“Tijdens de zomer is er erg veel aandacht besteed aan de veroordeling van de leden van Pussy Riot en het in opstand komen tegen de gevestigde orde in Rusland. Helaas is er nu nog maar weinig van terug te zien op het nieuws of in de krant, dus is dit een aangelegenheid die we direct hebben aangegrepen om hier weer de nodige awareness voor te creëren. Er is natuurlijk één lid vrijgelaten in de hoop dat de internationale aandacht weer zou verwateren, maar het veroordelen van twee leden tot een tweejarig verblijf in een strafkamp, is iets wat medemuzikanten niet over hun kant kunnen laten gaan"

Zoals altijd snijdt het mes aan twee kanten en is Blackbox Red er veel aan gelegen om weer op het podium te staan. “We zitten momenteel midden in het schrijfproces voor ons eerste album.” In navolging van de succesvolle EP Battle the Sparrows wordt het tijd voor een echte langspeler. In het voorjaar van 2013 zal wederom de reis worden gemaakt naar een 17e-eeuws landhuis in het Franse Bival, om samen met producer Chris Hamilton de nieuwe liedjes op te nemen. “We hebben hier ook onze EP samen met hem opgenomen. Chris voelt feilloos ons geluid aan en dit samen met de akoestiek van de vele vertrekken is reden genoeg terug te keren.”

Om de band zelf aan het werk te zien moet het randprogramma van Eurosonic Noorderslag goed in de gaten worden gehouden. “Zo’n weekend in Groningen levert ongelofelijk veel op, dit mag je niet mislopen.” Hier krijgt de band de perfecte mogelijkheid om de laatste exemplaren van Battle the Sparrows  te verkopen en om het lijstje van imposante bands waar het podium mee werd gedeeld, zoals Sisters of Mercy, Blood Red Shoes en Triggerfinger, uit te bouwen.
---
De Free Pussy Riot Party vindt plaats op vrijdag 23 november in krakersbolwerk Vrankrijk in Amsterdam. Naast BlackboxRed staan Wannabe A Star, Vrouwen zijn OK en Cheap Thrills op het programma. Een kaartje kost 6 euro.