Popa Chubby speelt keihard Popa Chubby speelt keihard

Bluesmuzikant imponeert met gitaarspel

, Tekst: Karst Jaarsma | Foto's: Hesseltsje de Jong

Popa Chubby speelt keihard

Bluesmuzikant imponeert met gitaarspel

Tekst: Karst Jaarsma | Foto's: Hesseltsje de Jong ,

Popa Chubby is in alle opzichten een gigantisch muzikant. De uit New York afkomstige gitarist heeft naast een grote lichaamsmassa ook een fascinatie voor groots opgezette muziek. Zijn gitaar laten janken kan hij als de beste. Dit moet dan ook vooral hard gebeuren.

De geboortenaam van Popa Chubby is Ted Horowitz. De imposante bluesgitarist begon op zijn dertiende met het bespelen van de gitaar. Inmiddels zijn we 22 jaar verder en is de muzikant een graag geziene gast op de Nederlandse podia. Ook Friesland wordt regelmatig aangedaan en vrijdag was Het Bolwerk Sneek aan de beurt. Naast zichzelf bracht Popa Chubby enkel een drummer en bassist mee.

Bij binnenkomst zit Chubby al achter zijn tafel met merchandise. Hij maakt met iedereen die daar interesse in heeft een kort praatje. De sfeer is dan ook al erg gezellig wanneer de gitarist rond de klok van tien het podium op wandelt. Meteen hakt hij vol in op zijn gitaar. Kanonhard knallen de riffs de zaal in. Met zijn dikke vingers bewerkt hij zijn instrument op wonderbaarlijke wijze. Zelden zie je iemand zo gemakkelijk de gekste tonen uit een gitaar toveren. Niet alleen qua band opzet, maar ook qua speelstijl blijkt de Amerikaan dus veel met Jimi Hendrix op te hebben. Niet verwonderlijk dat verspreid over de setlist verscheidene flarden van Hendrix klassiekers opduiken.

Helaas laat de gitarist zich te veel meevoeren met zijn solerende werk. Na verloop van tijd beginnen de nummers erg op elkaar te lijken. De mishandeling van Popa’s gitaar blijft zeker indrukwekkend, maar qua opbouw van nummers mag het allemaal wel wat spannender. Ook wordt het geluid van de drums en bas te weinig gedimd. Zelden neemt Chubby even gas terug. Stiekem mis je daarnaast regelmatig dat jankende orgeltje. Daar komt nog bij dat het gehoor vanavond zelfmoord pleegt. Het optreden gaat meer dan regelmatig over de 90db heen. Met 85db als maximum bovengrens om zonder oordopjes een concert te bezoeken, heb je wel een paar dagen nodig om hiervan bij te komen. Deze in alle opzichten gigantische bluesgitarist weet er daarmee na afloop toch nog voor te zorgen dat je jezelf afvraagt of dit je oren wel waard is geweest.

---
Gezien: Popa Chubby
Waar:Poppodium Het Bolwerk, Sneek
Wanneer: 16 november 2012
Opkomst: Gezellig druk

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland