#KPVF Update: Voorronde Scooter'S Leeuwarden #KPVF Update: Voorronde Scooter'S Leeuwarden

Blue June wint derde voorronde Kleine Prijs van Fryslân

, redactie 3voor12 Friesland

#KPVF Update: Voorronde Scooter'S Leeuwarden

Blue June wint derde voorronde Kleine Prijs van Fryslân

redactie 3voor12 Friesland ,

Afgelopen vrijdag vond in een afgeladen Café Scooters in Leeuwarden de derde voorronde plaats van de Kleine Prijs van Fryslân. Bluesband Blue June ging met de overwinning naar huis, metalcoreband Nom de Plume kreeg meteen een wildcard van de jury. Brulboei Arjen van Nom de Plume ging zó te keer dat hij van het podium kletterde en er twee dagen later pas achter kwam dat zijn middenvoetsbeentje daardoor is gebroken. Kijk, dan ben je een bikkel met hart voor je muziek.

De deskundige jury werd gevormd door Bonne van der Wal (bassist, winnaar Kleine Prijs 2009 met De Basis), Nyncke Kleisma (organisator Popronde Leeuwarden) en Kristian Dijkstra (percussionist Madera).

Het jury oordeel
Iets later dan gepland is het de eer aan Blue June om de voorronde te beginnen. Het is dan al erg druk in café Scooter’s en het publiek heeft er duidelijk zin in. De blonde zangeres Pien haalt haar inspiratie naar eigen zeggen uit de muziek van Etta James en Jeff Buckley. De jury oordeelde dat het muzikaal allemaal prima in orde was. De speelvaardigheid was een absoluut ruime voldoende, de gitaarpartijen en slides waren smaakvol en er waren veel complimenten voor de goede stem van Pien. Ook vond de jury dat de nummers goed gecomponeerd waren.

Singer/songwriter Mr. Midje mag als tweede act van de avond aantreden. In plaats van zijn gebruikelijke akoestische gitaar heeft hij vanavond voor de gelegenheid (een lawaaiige bruine kroeg) een elektrische gitaar omgehangen. De jury gaf hoge cijfers voor zijn composities en speelvaardigheid en één jurylid vond dat Mr. Midje goede zanglijnen liet horen. Een ander noteerde in het rapport dat hij zeker funk heeft laten zien.

Hiphopcrew Souldaten uit Leeuwarden hebben in Scooter’s heel wat nieuwe fans erbij gescoord met hun potentiële hit ‘0-5-8’! Dus Ricky en je ‘Genôt’: move over, hier zijn de Souldaten! De jury was niet alleen onder de indruk van dit nummer, maar ook van de strakke Nederlandstalige teksten die de crew in andere songs liet horen. Eén jurylid noteerde dan ook dat de MC’s absoluut een goede flow hadden en een goede energie lieten zien op het podium. De podiumpresentatie kreeg van alle juryleden een ruime 8.

En toen was het de beurt aan Nom de Plume. Nondeju, wat is die band hard! In de wandelgangen werd al gefluisterd dat de band al eerder had geprobeerd om in Scooter’s te spelen, maar dat ze te hard bevonden werden door kroegeigenaar Ton… Het lot bepaalde echter dat deze band op deze avond hier zou spelen en het werd een night to remember voor de heren. Want niet alleen veroorzaakten ze een heuse pit in het café, ook resulteerde het enthousiaste gestuiter van zanger Arjen in een gebroken voetbotje en heeft hij nu zijn voet in het gips. Sterkte ermee, Arjen! De jury vond dat Nom de Plume erg strak speelde en een goede muziekbeleving had. De nummers zaten goed in elkaar en de meerstemmige zang kon op extra waardering rekenen van de jury.

---

De volgende voorronde is op vrijdag 24 februari in Scooter's Drachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland