#KPVF Update: Voorronde Musykfabryk #KPVF Update: Voorronde Musykfabryk

Brückenbauer wint tweede voorronde Kleine Prijs van Fryslân

, redactie 3voor12 Friesland

#KPVF Update: Voorronde Musykfabryk

Brückenbauer wint tweede voorronde Kleine Prijs van Fryslân

redactie 3voor12 Friesland ,

Buiten was het zaterdagavond zeker -10 en de ANWB vroeg heel Nederland om niet de weg op te gaan. In de Musykfabryk in Heerenveen is echter het altijd warm en gezellig, dus het was niet vreemd dat het toch lekker druk was tijdens de tweede voorronde van de Kleine Prijs. Brückenbauer uit Joure ging er in de Musykfabryk met de winst vandoor.

De deskundige jury werd gevormd door Jelle Roeper (hoofd Muziek bij kunstencentrum Ateliers Majeur, drumleraar), Arnold Boerstra (gitarist De Koffer) en Joop Visser (drumleraar). Zij moesten één act aanwijzen die daarmee direct een plek verdiende in één van de halve finales. Alle andere acts maken nog kans op een wildcard, die na afloop van de voorrondes worden uitgereikt. De presentatie van de avond was in handen van Robin Nijland.

Het jury oordeel
Als het de beurt is aan singer/songwriter Janneke uit Heerenveen om de avond te beginnen, is de Musykfabryk gelukkig al gezellig gevuld met publiek. Het is voor Janneke namelijk de eerste keer dat ze solo op het podium staat: pas twee weken geleden besloot ze dat ze –alleen- aan de Kleine Prijs mee zou doen. Podiumervaring heeft ze wel, als zangeres van onder andere The Geeks, maar alleen is… ook maar alleen. Erg stoer dus! De jury oordeelde dat het mooi en rustig van sfeer was. “Het is muziek uit het hart”, noteerde een jurylid. “Oprecht!!!”, inderdaad met drie uitroeptekens, was een ander commentaar.

En toen was het de beurt aan stoner/metalband Stonehawk uit Sneek. Jammergenoeg liet de band erg lang op zich wachten. De eigen geluidsman die de band uit het niets had meegenomen, besloot tot een volledige soundcheck die bijna drie kwartier in beslag nam. Nu is dat in de Musykfabryk gelukkig geen probleem voor wat betreft vergunningen en eindtijden, maar professioneel of collegiaal ten opzichte van andere bands is het niet. Het is puur dankzij de sympathieke mensen van de Musykfabryk dat er nog gespeeld mocht worden, op andere avonden betekent zelf veroorzaakte vertraging een verkorting van de eigen speeltijd. De jury oordeelde desalniettemin dat Stonehawk een leuke afwisseling in composities liet horen en goed op elkaar ingespeeld was. Ook de podiumpresentatie vonden ze zeker voldoende.

Als derde act van de avond speelde Wayn.O uit Wolvega, waarvan de bandleden immer gekleed gaan in stemmig zwarte shirts (behalve de zanger). De rockers rocken dat het een lieve lust is, zodat tot twee keer toe de stoppen eruit vliegen en het versterkte geluid compleet wegvalt. Wel balen natuurlijk, maar gelukkig is het euvel snel verholpen en kan de band gewoon verder met hun set. Eén van de juryleden noteerde in zijn rapport: “Relaxed!” En daar was de rest van de jury het mee eens. Wayn.O heeft een leuke afwisseling in de sound, veel diversiteit dus in de nummers. Vooral het laatste nummer van de set werd gewaardeerd, daarvan wilde in elk geval één jurylid wel wat meer van horen.

Last but not least was het aan Brückenbauer uit Joure om de Musykfabryk te laten roken. En daar slaagden de heren in met vlag en wimpel. De indierock van deze heren viel goed in de smaak bij zowel het publiek als de jury. De jury oordeelde dat Brückenbauer zich van een volwassen sound bediende en een fijne muzikale benadering liet horen. De composities en speelvaardigheid kregen als cijfer een ‘8’, en plusjes waren er voor de zang en de dynamiek in de set.

---
De volgende voorronde is op vrijdag 17 februari in Scooter'S in Leeuwarden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland