#KPVF Update: Voorronde Dokkum #KPVF Update: Voorronde Dokkum

Black Stream wint vierde voorronde Kleine Prijs van Fryslân

, redactie 3voor12 Friesland

#KPVF Update: Voorronde Dokkum

Black Stream wint vierde voorronde Kleine Prijs van Fryslân

redactie 3voor12 Friesland ,

De Kollumer band Black Stream heeft afgelopen zaterdag in jongerencentrum Zero de voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân gewonnen. Met hun strakke en originele spel wist de band de driekoppige jury te overtuigen. De lokale band Timo & de Timmermannen ging er met de publieksprijs vandoor.

Na eerdere voorrondes in Leeuwarden en Heerenveen was het vanavond de beurt aan Dokkum om de talenten van Friesland te ontvangen. Met 5 sterke bands op het podium was de grote zaal van jongerencentrum Zero goed gevuld met een enthousiast publiek.

Het jury oordeel
De eer om de avond te openen was goed besteed aan de heren van Timo & de Timmermannen. Met hun instrumentele, funky sound wisten de heren hoge ogen te gooien. Het aanwezige thuispubliek kon dan ook gewoonweg niet stil blijven staan.

Met hun stevige rock en originele sound heeft Grindfunkel duidelijk naam gemaakt in Dokkum. “Grindcore meets Simon & Garfunkel”. En dat spat er vanaf. En dan te bedenken dat dit nog maar het tweede optreden van de heren was.

“Wij komen uit Drachten, met zanger Rinus en Iris Kroes dé muzikale hoofdstad van Nederland”. Met deze tekst introduceert de zanger van End of Bunch zijn band. Met contact zoeken met het publiek heeft deze Drachtster formatie in ieder geval geen enkel probleem. Maar vooral het strakke spel en de sterke composities maakt deze pop-punk band een duidelijke favoriet voor de eindwinst.

Deze favorietenrol kan ook toebedeeld worden aan de Kollumer formatie Black Stream. De individuele kwaliteiten van de bandleden zorgen in combinatie met de mooie composities voor een strak en meeslepend spel. Met veel plezier en passie staan deze vier heren zelfverzekerd op het Dokkumer podium.

De afsluitende act van de avond is de band rond Jeroen “Baba” Wijnand. Oftewel, Babalive. Een gemotiveerde band met op kop zijn enthousiaste frontman die de Friestalige rock uitstekend ten gehore brengt. De Friese eer is succesvol verdedigd.

Na een kort juryberaad komen Keimpe-Jan Bosch (Bianca Wijnsma Producties), Jenne-Pieter Stiemsma (popdesigner, voorzitter Jongerenparlement) en Ian Bosma (zanger Awake) het podium op om de winnaar bekend te maken. Niet eerder is het zo spannend geweest in Dokkum maar uiteindelijk is Black Stream de grote winnaar. Met hun sterke optreden wisten zij de jury volledig te overtuigen. Het thuispubliek bleek goud waard voor Timo & de Timmermannen. Zij kregen de Zero-publieksprijs mee naar huis.

---

De volgende voorronde is op 24 februari in Scooter'S Drachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland