#KPVF update: voorronde Harlingen #KPVF update: voorronde Harlingen

Croonparade wint zevende voorronde Kleine Prijs van Fryslân

, redactie 3voor12 Friesland

#KPVF update: voorronde Harlingen

Croonparade wint zevende voorronde Kleine Prijs van Fryslân

redactie 3voor12 Friesland ,

Tegelijkertijd met de voorronde in Burgum vond in Harlingen nog een voorronde plaats. De mooie locatie van de Lichtboei is al jarenlang vaste waarde bij de Kleine Prijs van Fryslan, en dit kaar speelden Big blind, A Letter Home, Bad End, Nicsz en CroonParade om een plekje in de halve finales. Een divers avondje waar jonge en meer ervaren muzikanten elkaar afwisselden.

De aftrap werd gedaan door Big Blind, een jong collectief uit Sneek dat zich op de jazz, funk en soul heeft gestort. Met een degelijke blazerssectiem al gelijk een band die opvalt. De band speelt een korte en levendige set waar nog wat zekerheid en toonvastheid in mag komen. Maar zoals een bezoeker opmerkte: “verrassend leuke band en geen 13-in-dozijn”.

Hierna volgde A Letter Home; een folk/popband met catchy liedjes die met de nodige energie gebracht werd. Helaas trad de band aan in afgeslankte vorm aan waardoor de set van de band enige diepgang en variatie miste, maar de zanger wist met zijn goede stem en enthousiasme goed te compenseren.

Bad End gooide er een steviger geluid tegenaan. Waar in de soundcheck nog een nummer van Radiohead gespeeld werd was het in de reguliere set een steviger rockgeluid. Speelplezier en een zanger die de nodige aandacht voor zich wist op te eisen. De band was echter moeilijk te vatten (stijl, teksten) en de nummers misten het nodige vernuft. Wel veel speelplezier.

De jongelingen van Nicsz mochten daarna de show stelen. Prima rockband, jong maar niet onzeker. Het is hoogstens zoeken naar een eigen gezicht/stijl en een wat lossere podiumpresentatie, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Strakke covers van Queens of the Stoneage en The Who ook. Maar helaas was dat er net één teveel; regels zijn regels en slechts één cover is toegestaan. Klein smetje op een sterk optreden.

Laatste band van de avond: Croonparade. Een ervaren band uit de regio van Wolvega die ‘het grootse’ met ‘het intieme’ combineert en een overtuigende set van meeslepende rocknummers uit de hoed tovert. Zanger Marius is blikvanger en de rest van de band zou iets meer mee kunnen gaan in de energie van hem, maar ook zonder dat minpuntje blijkt Croonparade de terechte winnaar van de avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland