Freeze 2012: Mundo Park opent Aegon Zaal met een glimlach

Weinig publiek, veel knikkende hoofden

Martin van der Meer ,

Mundo Park heeft dit jaar de eer de Aegon Zaal te openen. Voor de band een mooie kans zich aan het publiek te laten zien, ware het niet dat de zaal maar langzaam vol druppelt en daarmee niet echt op gang wil komen. Desondanks speelt de band een goede set met lekker in het gehoor liggende indiepop.

CONCERT:
Mundo Park, Freeze Festival, Aegon Zaal, zaterdag 22 september 2012

MUZIEK:
Dansbare en vrolijke indiepop. Mundo Park staat garant voor een energieke show vol toegankelijke nummers en dansende meisjes. Mundo Park ademt het woord catchy en weet dit ook goed over te brengen op het publiek. De vijf heren speelden al een aantal keer live op 3FM en stonden in het voorprogramma van Gruppo Sportivo. 

PLUS:
Muzikaal gezien zit de band goed in elkaar: heldere zang en strak gitaarspel in combinatie met een zeer degelijke ritmesectie zorgen voor een krachtige sound. Mundo Park blinkt uit in het maken van laagdrempelige, pakkende liedjes. De band waardeert het feit dat ze mogen spelen op Freeze en staat te popelen om hun nieuwe materiaal aan de man te brengen. De twee meest recente singles Energy en This Romance Is Dangerous krijgen dan ook de beste respons uit de zaal. Ze vormen het hoogtepunt in de set en worden goed bewaard tot het slot, als de Aegon Zaal langzaam aan iets meer bezoekers mag verwelkomen. 
 
MIN:
Zanger Jona doet nog een aantal dappere pogingen om het publiek aan het bewegen te krijgen, maar tot veel resultaat leidt dit helaas niet. De toeschouwers houden het voornamelijk bij instemmend knikken op de maat van de muziek, terwijl Mundo Park toch echt een band is waar flink op gedanst mag worden. 
 
CONCLUSIE:
Mundo Park had op een wat later tijdstip de zaal waarschijnlijk beter meegekregen. De heren laten zich echter niet uit het veld staan en spelen hun catchy nummers met enthousiasme en een glimlach. 
 
CIJFER:
7