Klopfgeist host officiële afterparty 7,5 jaar 3VOOR12/Friesland Klopfgeist host officiële afterparty 7,5 jaar 3VOOR12/Friesland

Benedenzaal Gloppe terrein voor jong talent

, Peter Dijkstra

Klopfgeist host officiële afterparty 7,5 jaar 3VOOR12/Friesland

Benedenzaal Gloppe terrein voor jong talent

Peter Dijkstra ,

Een goed feest verdient een goede afterparty en met de Klopfgeist crew gaat dat zeker lukken. Het Friese technolabel host de bovenzaal van Muziekcafé De Gloppe en stuurt onder andere Malbetrieb en Andreas Bergmann naar Leeuwarden. Malbetrieb opende eerder dit jaar nog samen met Rik Woldring het befaamde Awakenings Festival.

Benedenzaal Gloppe terrein voor jong talent

Een goed feest verdient een goede afterparty en met de Klopfgeist crew gaat dat zeker lukken. Het Friese technolabel host de bovenzaal van Muziekcafé de Gloppe en stuurt onder andere Malbetrieb en Andreas Bergmann naar Leeuwarden. Malbetrieb opende eerder dit jaar nog samen met Rik Woldring het befaamde Awakenings Festival. Ook Neo Young, die regelmatig in de Gloppe te vinden is, en Hesz zullen het Friese technolabel deze avond vertegenwoordigen.

Jong talent in de benedenzaal
De benedenzaal is het terrein voor jong talent. DJ Team Klapband, bestaande uit Rick Klap en Daan Bandringa, is een goede bekende van de Gloppe. Het duo draait regelmatig de beste electro tijdens de Moai Fut avonden. Onlangs verzorgden ze in Podium Asteriks het voorprogramma voor Slagsmålsklubben maar het echte hoogtepunt moet nog komen: een week na ons 3VOOR12/Friesland feest debuteert het duo op het Freeze Festival in de Harmonie. Jongens om in de gaten te houden dus.

Ook Det is iemand om in de gaten te houden. Dit piepjonge talent ontwikkelt zich razendsnel. Vanaf zijn kleuterjaren is hij al verslingerd aan zwarte muziek door het luisteren naar onder andere de George Clinton-cd van zijn vader. Muzikaal hangt hij tussen house en met bas gevulde UK-ritmes in maar dan wel met de nodige lading soul en funk. Verder heeft hij onder de rook van Sneek een rustig leven geleid tot hij als één van de winnaars van de Rauw Broedmachine in Trouw Amsterdam mocht draaien. Met de complimenten van Joost van Bellen komt Det graag naar de Gloppe.

Jubileum in Romein
Eerder maakten we al bekend dat Handsome Poets, I Kissed Charles, New Killer Stars, Mixtape & Berq One, Passengers en Billy Benton & The Birddogs ons 7,5 jarig jubileumfeest muzikaal in komen kleuren. De avond maakt deel uit van een ander jubileum: het vijfjarig bestaan van Poppodium Romein. De deuren van Romein zullen om 19:30 uur openen en de entree is natuurlijk gratis. Later meer over de precieze invulling van het programma.

Fototentoonstelling in Galerie De Luchtplaats
Speciaal voor ons jubileum zijn de 3VOOR12/Friesland fotografen de archieven ingedoken, op zoek naar hun beste concertfoto. Deze foto’s worden tijdens ons jubileum geëxposeerd in Romein. Daarna verhuist de fotoserie naar Galerie De Luchtplaats in de Blokhuispoort, waar ze nog drie maanden te bezichtigen zijn.


3VOOR12/Friesland viert haar 7,5 jarig bestaan op 15 september 2011. De toegang is voor zowel Romein als de Gloppe gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland