BlackboxRed op Wickerman Festival BlackboxRed op Wickerman Festival

Opnames nieuwe EP BlackboxRed in Frankrijk

, Peter Dijkstra

BlackboxRed op Wickerman Festival

Opnames nieuwe EP BlackboxRed in Frankrijk

Peter Dijkstra ,

Dit weekend speelt het Friese duo BlackboxRed op het Schotse Wickerman Festival. Het optreden maakt deel uit van het internationale uitwisselingsproject Excite. De andere deelnemers zijn SX, Dreamjockey en Capitals. Daarmee zijn meteen ook drie nieuwe namen voor het Freeze Festival bekend.

Opnames nieuwe EP BlackboxRed in Frankrijk

Dit weekend speelt het Friese duo BlackboxRed op het Schotse Wickerman Festival. Het optreden maakt deel uit van het internationale uitwisselingsproject Excite. De andere deelnemers zijn SX (België), Dreamjockey (Denemarken) en Capitals (Schotland). Daarmee zijn meteen ook drie nieuwe namen voor het Freeze Festival bekend. Later dit jaar spelen dezelfde bands nog op het Play Festival in België en een nog nader te bepalen locatie in Denemarken.

Wickerman Festival

Het affiche op Wickerman wordt gedeeld met bands als Feeder, Echo & The Bunnymen, The Coral en The Pigeon Detectives. Niet de minste namen dus. “Het is echt super groot met allemaal verschillende podia”, vertelt Eva, “Wij spelen op het GoNorth stage, volgens mij is dat het podium met een ruiger thema.” Voordat BlackboxRed zaterdag verder reist naar Wickerman doet het duo eerst een pub in Manchester aan. De contacten in Manchester werden eerder dit jaar gelegd tijdens Un-convention in London.“Rondom ons is eigenlijk een vrijdagavond bandjesavond gecreëerd”, lacht Eva.

Opnames nieuwe EP in Frankrijk
Veel tijd om te genieten van de Britse avonturen is er niet. “Vlak nadat we terugkomen uit Engeland gaan we naar Frankrijk voor de opnames van onze nieuwe EP”, vertelt Eva enthousiast. “Een vriend van ons van de band That Mouth heeft zijn eigen reizende studio. Hij houdt er heel erg van om op vreemde plaatsen op te nemen.” Voor de opnames met BlackboxRed is er een 'immens' landhuis gehuurd. “Daar kunnen we in alle kamers opnemen, bijvoorbeeld in de badkamer of bij de open haard.” BlackboxRed hoopt de EP in september te kunnen releasen. “Dan kunnen we die mooi meenemen in de Popronde.”

BlackboxRed, SX, Capitals en Dreamjockey staan 23 september op het Freeze Festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland