Wâldrock Festival stopt definitief Wâldrock Festival stopt definitief

Fries metalfestival ter ziele vanwege hoge kosten bands

, 3VOOR12 NL Eelco Couvreur

Wâldrock Festival stopt definitief

Fries metalfestival ter ziele vanwege hoge kosten bands

3VOOR12 NL Eelco Couvreur ,

Het Wâldrock Festival stopt definitief. Vandaag werd bekend dat niet alleen de editie van dit jaar niet doorgaat, ook in de toekomst zal het festival in het Friese Burgum niet meer terugkeren. Volgens de organisatie is het vanwege de hoge kosten onmogelijk om een sterk programma neer te zetten.

Fries metalfestival ter ziele vanwege hoge kosten bands

Het Wâldrock Festival stopt definitief. Vandaag werd bekend dat niet alleen de editie van dit jaar niet doorgaat, ook in de toekomst zal het festival in het Friese Burgum niet meer terugkeren. Volgens de organisatie is het vanwege de hoge kosten onmogelijk om een sterk programma neer te zetten.

Jens Koudstaal, een van de organisatoren van Wâldrock verklaart: “De bands worden simpelweg te duur. Als je 12.000 mensen naar Burgum wil trekken, moet je grote bands programmeren. Helaas is dat voor ons financieel onhaalbaar gebleken.” Koudstaal verwerpt  de kritiek wat betreft de expansiedrift van de afgelopen jaren. Het festival zou te hard zijn gegroeid. “Daar ben ik het niet mee eens. Met uitzondering van het jaar dat we hier Iron Maiden hadden, hebben we ons altijd gericht op zo’n 9000 bezoekers. Dit is puur een financieel verhaal.”

De afgelasting van het Wâldrock Festival is geen uitzondering. Eerder dit jaar werd bekend dat het rondreizende rockfestival Sonisphere Nederland dit jaar overslaat. Ook hier waren er problemen met het boeken van een headliner. Fields of Rock vond om soortgelijke redenen voor het laatst plaats in 2007. Bovendien kondigde Mojo zelfs aan voorlopig helemaal geen brood te zien in metalfestivals.

 

 

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland