Friese talenten op zoek naar publiek Friese talenten op zoek naar publiek

Talentstages van Friesland Pop als opstapje

, Peter Dijkstra

Friese talenten op zoek naar publiek

Talentstages van Friesland Pop als opstapje

Peter Dijkstra ,

Vorige week werden we al overspoeld door talent van de Academie voor Popcultuur, maar ook Stichting Friesland Pop organiseert met regelmaat een Talentstage. Zo staan dinsdag Bavianenvoer en The Last Stand op het podium.

Talentstages van Friesland Pop als opstapje

Stichting Friesland Pop organiseert met regelmaat op verschillende plaatsen in de provincie Talentstages voor jong muziektalent. Zo is er dinsdag één in Harlingen op de Maritieme Academie. Dit is nog maar de tweede keer dat een Talentstage op een school wordt georganiseerd. Op het talentenpodium krijgen de jonge talenten de kans om ervaring op te doen en zichzelf aan een breed publiek te presenteren. Volgens Friesland Pop is optreden namelijk dé manier voor acts om zich verder te ontwikkelen en daarmee beter te worden.
 
‘Wy binne wa’t wy binne, wy litte ús net kinne’
Om 15.00 uur nemen de Friestalige rappers van Bavianenvoer uit de Wâlden je mee in de flow met hun strakke beats en scherpe teksten. Bavianenvoer bestaat uit een stel oprechte Friezen, die zich de skills van de hiphop al heel goed eigen hebben gemaakt. De mannen rappen afwisselend in het Fries en het Nederlands en daarmee gooiden ze al hoge ogen bij evenementen als de Kleine Prijs van Fryslân en wisten ze zelfs de Fryske Flow, de hiphopcontest van Froeks TV, te winnen.

‘Sex, drank, drugs & rock ‘n roll’

Een half uur later hebben de jongens van The Last Stand nog wat trommelvliesoefeningen voor Harlingen in petto. Wat begon als een opdracht voor de opleiding Pop & Media groeide al snel uit tot echte band. The Last Stand brengt afwisselend Nederlandstalige en Engelstalige nummers, ieder met hun eigen verhaal zonder het plezier uit het oog te verliezen. Met hun aanstekelijke punkrock wisten de heren al eens de publieksprijs te winnen tijdens de Kleine Prijs van Fryslân 2008.

Kun je net als 3VOOR12 Friesland geen genoeg krijgen van nieuw en opkomend talent? Dan kun je komende vrijdag ook weer terecht bij de AvP. Daar begint om half acht de afstudeershow van de Academie voor Popcultuur. Onder de titel ‘Here We Are Everywhere: Part Deux’ presenteren Tim Baumgarten beter bekend als SlimmahSound Dub System, Watse de Jong en Sanneke van der Meulen hun afstudeershow voor bachelor of Music. Marije Kuiper en Anne van Wieren doen dat voor bachelor of design. Mirthe Bolhuis staat daarnaast op het affiche als support act. 

Dinsdag 29 juni 2010:
Wat: Friesland Pop Talentstage: Bavianenvoer en The Last Stand
Waar: Maritieme Academie in Harlingen
Wanneer: vanaf 15.00 uur

Vrijdag 2 juli 2010:
Wat: AvP Afstudeershow met oa SlimmahSound Dub System
Waar: Academie voor Popcultuur, Achter de Hoven 23 in Leeuwarden
Wanneer: vanaf 19.30 uur

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland