Freeze Festival maakt eerste namen bekend

Veel ruimte voor regionale helden en fris talent

Pieter Munnik ,

Met nog zo'n drie maanden te gaan heeft de organisatie van het Freeze Festival de eerste namen bekend gemaakt. Eind september wordt Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden wederom het trefpunt van alles wat in Friesland aan poptalent rondloopt.

Veel ruimte voor regionale helden en fris talent

Inmiddels heeft het Freeze Festival niet alleen in de provincie maar ook ver daar buiten bekendheid verworven. De eerste namen van alweer de 14e editie zijn nu bekend. De Nederlandse deathmetal band Pestilence is de metalheadliner samen met het Belgische Psycho 44, dat experimentele rock met zich mee zal brengen.

Naast enkele nationale- en internationale bands is het festival vooral een pleisterplaats voor al het Friese poptalent wat er in de provincie rondloopt. Zo betreden ook de mannen van Alpine Pack het podium, die recentelijk nog de Kleine Prijs van Fryslân wisten te winnen. Inmiddels zijn zij volop bezig met nieuw repertoire, wat natuurlijk nergens beter gepresenteerd kan worden dan op het Freeze Festival.

Verder staan op het affiche Audio Adam, A Liquid Landscape, The Heatmachine, Highway 54 en Barry Nice and The Nice Guys. In totaal zullen er maar liefst 40 namen in en rond Stadsschouwburg De Harmonie hun show weggeven. De samenwerkingen met het internationale uitwisselingsprogramma Excite en het talententraject Freesonica zullen vast en zeker tot nog meer verassende en diverse toevoegingen leiden. Wie deze acts zijn, zal later bekend worden gemaakt.

Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 25 september in alle zalen van Stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar overdag een gratis buitenpodium zijn. Uiteraard houden we jullie op de hoogte in de verdere aanloop naar het festival.

Voor meer informatie: www.freezefestival.nl