Gestrand maakt de eerste namen bekend

Met o.a. Popronde favoriet Pocket Knife Army

Kilian Kayser ,

De eerste drie namen voor Festival Gestrand 2016 zijn bekend: Kuenta I Tambu, Polynation en Pocket Knife Army zullen op 9 juli afreizen naar het Almeerse strandfestival dat voor de elfde keer zal plaatsvinden. Het altijd veel te gezellige en culturele strandfestival biedt ook dit jaar een uiteenlopende mix van muziek, theater en beeldende kunst op het strandbad Duin. Net als voorgaande jaren is de toegang gratis én is er ruimte voor je eigen vlees op de barbecue.

Vorig jaar spraken wij aan de vooravond van de tiende editie van Gestrand met organisator en oprichter Remon Popelier. De conclusie was toen dat Gestrand veel meer is dan alleen de muzieknamen. Gestrand is een ervaring van de goede sfeer, het kunstzinnige decor, het uiteenlopende programma van muziek tot theater en lekker eten. Dat geldt gelukkig nog steeds. Om toch alvast een beetje in de Gestrand sferen te komen blikken programmeur Jens Lendering en organisator Remon Popelier met de drie zojuist aangekondigde artiesten alvast vooruit.

Pocket Knife Army

Pocket Knife Army was één van de eerste acts die dit jaar Gestrand zelf benaderde met interesse om daar te spelen. Vorig jaar zagen wij tijdens Popronde Almere dat het met deze band wel goed zit. “Veel mensen waren het er mee eens dat dit de beste act van het festival was” licht Jens toe. De muziek van Pocket Knife Army kan omschreven worden als electro-pop-noir, ingetogen nummers worden afgewisseld met muren van geluid. “Liefhebbers van Portishead en Thom Yorke (Radiohead) kunnen hun hart bij Pocket Knife Army ophalen. Wij zijn door de reacties bij Popronde Almere overtuigd dat deze act zich live waanzinnig goed kan waarmaken.”

Polynation

Polynation is ook een live elektronisch duo, maar maakt een heel ander geluid dan Pocket Knife Army. De Amsterdammers Stijn Hosman en Hessel Stuut vonden elkaar in een fusie tussen akoestisch, elektronisch, techno, ambient en wereldmuziek. Polynation is vooral een meeslepende live act die streeft naar een muzikaal gesprek op basis van spontane interactie, improvisatie en een band-achtige benadering van de elektronische muziek. “De band stond al langer op mijn radar sinds ik hoorde wat voor muziek ze uitbrachten. Het geluid past erg goed bij Gestrand, na een dag vol met wilde acts kun je hier even op adem komen en helemaal opgaan in de dromerige muziek.”

Kuenta I Tambu

Kuenta I Tambu is een Amsterdamse band die al heel veel festivals heeft gezien en zaterdag 9 juli het grote podium van Festival Gestrand gaat afsluiten. “Wij vinden het super tof!” beaamt Remon. Geïnspireerd door traditionele afro-Caraïbische muziek en Europese dance, zet Kuenta I Tambu een aanstekelijke live performance neer die publiek doet dansen en springen. Kuenta i Tambú vertaalt naar "Stories and Drums" vanuit Papiamento, de taal die wordt gesproken op de Nederlandse Antillen. Kuenta I Tambu maakt live een mix van elektronische sound samples, zang, chanting en aanstekelijke tambú drums die het grote podium van Gestrand feestend zal afsluiten.

Het festival is gratis toegankelijk, maar je kunt een polsbandje of t-shirt kopen dat eraan bijdraagt dat Gestrand volgend jaar ook plaats kan vinden. Meer info over het festival is te vinden op de Facebook pagina van Gestrand. Vergeet daarnaast niet jezelf aanwezig te zetten op het Facebook event om op de hoogte te blijven van het festival.

Gestrand is ook nog op zoek naar vrijwilligers. Zonder vrijwilligers, geen Gestrand. Voor zowel bezoeker als vrijwilliger is Gestrand een intieme en heel gezellige ervaring. Je kunt je opgeven via vrijwilligersgestrand@gmail.com