Verpunkt, verrockt, verjazzd of anderszins verkracht Verpunkt, verrockt, verjazzd of anderszins verkracht

Almere gaat vreemd in De Meester

, Van de redactie

Verpunkt, verrockt, verjazzd of anderszins verkracht

Almere gaat vreemd in De Meester

Van de redactie ,

Jazeker, er komen nog wat laatste feestjes in De Meester. Maar de officiële afsluiting zit er alweer op. Afgelopen zaterdag was het tijd voor het jaarlijkse muziek-orgie Almere gaat Vreemd. Thema? Disney! Lees hier hoe in De Meester geanimeerd de scheve schaats werd gereden…

Almere gaat vreemd in De Meester

Hoewel de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland Hiphop aanstaande zaterdag zal plaatsvinden in De Meester te Almere, was het afgelopen zaterdag al tijd voor officiële afsluiting van het seizoen. Uiteraard gebeurde dit, net als vorig jaar, met het verfrissende fenomeen Almere gaat Vreemd. Hét evenement waarbij allerhande muzikanten het met elkaar doen. Begeleid en aangekondigd door deejays Leon Olmo en Yos die hun radioprogramma Een Blok aan je Been voor de gelegenheid hadden verruild voor de bühne. Ook het publiek was benieuwd; De Meester was dan ook lekker gevuld.

Eerder lootte organisator Bart Rouw met zijn hoge hoed alle opgegeven muzikanten in vier gelegenheidsbandjes. Via de Almere gaat Vreemd-hyves konden bezoekers en deelnemers stemmen op het thema van gisteravond, waarbij de strijd tussen Nederlandstalig en Disney werd gewonnen door de laatste. Zodoende kwam elke band met een verontrustend repertoire en evenzeer verontrustende bandnaam op de proppen. Dus speelden Bambi’s Revenge (een ode aan Daniël Tak), Froggy-style (een kikker), Tepelstreeltje en Prince Eric & The Villians People klassiekers uit The Lion King, De Kleine Zeemeermin en andere vreselijke films.

In vergelijking tot vorig jaar werd er een tijdje voorgegloeid alvorens de feestvreugde los kwam. Het merendeel van het publiek leek zich vooral keuvelend door de avond te slaan. Toch waren er leuke dingen te zien. Zo zette Joyce van der Hoorn (Sammy Jankis) en Daniël Tak (Gandhi’s Revenge) namens de eerste band, Bambi’s Revenge, een onvergetelijke ballad neer. En waar de meeste bandjes wat moeite hadden om het pittige Disney-thema echt verrassend aan te pakken, kwam iedereen ook wel met een pareltje aanzetten. De muziek van Ome Walt werd verpunkt, verrockt, verjazzd of anderszins verkracht.

De terechte winnaar van de avond werd Froggy-style. Ondanks de onenigheid over de bandnaam – de helft van de band vond de naam Een Kikker leuker klinken – vonden de bandleden elkaar op muzikaal gebied wel. Met furore, maar vooral met veel plezier, bracht deze band de Disney-nummers op allerlei verschillende manieren. Rokend, Jack Daniels-slurpend, brommend en beukend knalden Bart Rouw (uiteraard deed hij zelf ook mee) en consorten hun repertoire van het podium.

Al met al was Almere gaat Vreemd wederom een oer-gezellige afsluiter van het seizoen. De creatieve manier waarop de muzikale schuinmarcheerders de van oorsprong vreselijke muziek vertoonden werd door het publiek aangegrepen om een lekker feestje te vieren of gulzig uit de bonte beker te drinken. Op de kwartfinale van de Grote Prijs na, zullen we De Meester pas eind augustus weer bezoeken. Gelukkig staat er al veel moois op het programma!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland