Sunsation Festival in beeld Sunsation Festival in beeld

Heel vroeg opstaan voor Roosbeef en Bart Chabot

, Fotografie Marcella Doppenberg; Tekst: Rodion Jense

Sunsation Festival in beeld

Heel vroeg opstaan voor Roosbeef en Bart Chabot

Fotografie Marcella Doppenberg; Tekst: Rodion Jense ,

Poëzie, muziek, theater en beeldende kunst te midden van een bijzonder landschapskunstwerk: dat is het Sunsation Festival. De aanwezigheid van geitenwollen sokken, groene laarzen, bolhoeden en opdringerige verkopers van ecologisch verantwoorde aardbeien: ook dat is Sunsation. Maar het is vooral vroeg, heel vroeg opstaan. Het festival begint namelijk al om 05:00 uur in de ochtend.

Heel vroeg opstaan voor Roosbeef en Bart Chabot

Het Sunsation Festival is ooit begonnen als een poëtische viering van de zomerzonnewende. Inmiddels is Sunsation uitgegroeid tot een aangenaam festival waar poëzie, muziek, theater en beeldende kunst is te bewonderen.

Het festival vindt jaarlijks plaats op of omstreeks de dag met de kortste nacht en de meeste uren daglicht. De locatie voor dit festival is het Observatorium Robert Morris, een landschapskunstwerk op de grens tussen Lelystad en Swifterbant. Dit kunstwerk is bedoeld om de ritmes van dag en nacht en de wisseling van vier jaargetijden bewust te kunnen meemaken.

Wie in de vroege ochtend van 20 juni 2009 voldoende bij bewustzijn was, kon genieten van optredens van onder meer Roosbeef en Bart Chabot.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland