Elle Bandita speelt kort maar krachtig Elle Bandita speelt kort maar krachtig

Geen toegift, maar een zwempartij

, Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg

Elle Bandita speelt kort maar krachtig

Geen toegift, maar een zwempartij

Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg ,

Afgelopen zaterdag speelde Elle Bandita in het strandpaviljoen van Brennels Buiten. Op deze drukkend warme zomeravond wordt het publiek verrast met meerdere primeurs. Lees hier hoe deze avond anders verliep dan verwacht.

Geen toegift, maar een zwempartij

Met 'Who's Your Dog Now' gaat Elle Bandita meteen snoeihard van start. De bandleden gaan als wilden tekeer op het podium. Dit is echter niet het geval bij alle bandleden. Één persoon staat namelijk met paniek in zijn ogen achter zijn twee laptops. Hij zou moeten zorgen voor de samples, maar er blijken wat opstartproblemen te zijn met de software. Na afloop van het eerste nummer verontschuldigt frontvrouw Ryanne van Dorst zich voor het technische probleem: “ik denk nog: twee laptops...we hebben dus een reserve. Maar neeee!”.

Het is erg warm in het strandpaviljoen en Ryanne kondigt een primeur aan: “ik ben nog nooit flauwgevallen” Ze waarschuwt ons dat dit vanavond wel zou kunnen gebeuren. Vanuit het publiek komt een moederlijk klinkende tip: “je moet ook goed drinken”. “Ik drink juist heel goed”, zegt Ryanne. “Maar je bedoelt zeker water?”, vult ze aan.

Nadat het probleem met de laptop is opgelost speelt de band verder. De elektronische beats en de rauwe gitaarrifs klinken overweldigend, maar het publiek laat dit niet merken. Bij Brennels buiten staat het publiek altijd netjes in een halve maan een paar meter van het podium vandaan. De band laat zich hierdoor echter niet ontmoedigen. Integendeel: Elle Bandita maakt juist gretig gebruik van de extra ruimte die zij hierdoor tot haar beschikking heeft. De bandleden komen één voor één van het podium om als gekken tekeer te gaan voor en tussen het publiek. De bandleden krijgen het steeds warmer en het zweet gutst van hun lichamen. De vloer is helemaal nat van de vele zweetdruppels en het shirt van gitarist Vincent Niks is volledig doorweekt. Ryanne zegt: “je bent helemaal nat...geil!”

Ryanne kondigt weer een primeur aan: de band zal nog één laatste nummer spelen en er zal vanavond geen toegift komen. “In plaats daarvan zullen wij gaan zwemmen”. Enkele toeschouwers denken nog dat dit een grapje is, maar niets is minder waar: de band speelt inderdaad nog één nummer en hierna wandelt Ryanne direct naar buiten. Zij loopt richting het strand en op haar slipje na trekt zij al haar kleding uit en springt in het water. Enkele bandleden en mensen uit het publiek volgen haar voorbeeld en er volgt een vrolijke zwempartij.

De band heeft deze avond niet lang gespeeld, maar het publiek lijkt hier niet al te veel problemen mee te hebben. De meesten komen toch vooral voor de gezelligheid, dus er wordt nog wat gedronken en nagepraat met de bandleden. De avond bij Brennels Buiten verliep anders dan verwacht en zal waarschijnlijk niet snel worden vergeten.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland