15x15 met Jerome XL 15x15 met Jerome XL

“Ik geloof niet in geschriften, ik geloof in mij”

, Van de redactie

15x15 met Jerome XL

“Ik geloof niet in geschriften, ik geloof in mij”

Van de redactie ,

Uiteraard heeft ook hiphop veel in de melk te brokkelen, hier in Flevoland. Dus legden we de bekende veertien vragen voor aan Jerome XL. En uiteraard een nutteloze kennisvraag. Lees hier de 15x15 van Jerome…

“Ik geloof niet in geschriften, ik geloof in mij”

Jerome XL verwierf ooit naam als duo met DRT, maar inmiddels zijn beide al heel lang solo. Jerome kom je overal en nergens tegen: hij produceert voor Klokhuis, heeft diverse nummers voor de Osdorp Posse geproduceerd en schittert samen met Def P in “next-level” Digibombers. Maar ook zijn internationaal georiënteerde solo-album zal binnenkort keihard komen. Hoog tijd om eens vijftien prangende vragen aan hem voor te leggen…


1. Welke naam staat er in je paspoort en wat zijn je bijnamen?
Jerome Levy is m’n naam. Mijn bijnamen zijn : Jerome XL, JXL, Jay, J., XL.

2. Wat bestel je op een terras?
Meestal 7UP, chocomel of koffie. Ik drink geen alcohol. En nee: niet vanwege een geloofsovertuiging ofzo, ik vind het gewoon niet lekker.

3. Kom jij op het strand tot je recht als muzikant (bij een kampvuur)?
Ligt eraan waarnaar je op zoek bent. Maar geef me een onderwerp en een vierkwartsmaat en ik freestyle de avond dicht voor je, ha ha.

4. Hoe kom je aan je geld en waar geef je dat weer aan uit?
Ik ben eigenaar van een klein mediabedrijf en doe muziek- en videoproducties, grafisch design en webdesign. Mijn geld geef ik voornamelijk uit aan het uitbreiden van m’n studio, m’n rokertje en samen met m’n vrouw genieten van leuke dingen.

5. Welk nummer wordt er sowieso op je begrafenis gedraaid? 
Moeilijke vraag,... vroeger had ik vol overtuiging Echte pijn van Osdorp Posse geroepen, maar ik denk dat de mooie momenten die ik sindsdien heb meegemaakt de pijn al aardig verzacht hebben. Dus zou ik niet direct een antwoord kunnen geven op die vraag, maar denk dat ik Positive and Negative van Promoe of Fly Away van Looptroop zeker zou kunnen waarderen op die dag.

6. Ben je nu wat je vroeger wilde worden?
Eigenlijk wel ja, alleen wel in een veel bredere vorm dan ik vroeger droomde. Uitvoerend artiest zijn, op het podium staan en touren zijn geweldig. Maar gelukkig heb ik ook de kant van het produceren ontdekt, want daar voel ik me achter de schermen ook als een vis in het water. Dus ja, ik ben qua beroep wat ik vroeger wilde worden en dat beschouw ik als iets waarmee ik me gelukkig mag prijzen.

7. Welk boek neem je mee op reis?
M’n macbook. Ik ben een workaholic en ik moet mijn verzinsels kunnen uiten, waar ik ook ben. En trouwens: e-books lezen doe ik op m’n iphone. Scheelt een hoop gesjouw.

8. Welke acteur mag jou spelen in jouw biografische film?
Tja weet ik veel, ha ha! Dat mag de casting-director bepalen. Qua uiterlijk sowieso, maar ik denk dat qua karakter een Kevin Spacey wel goed zou passen bij die rol.

9. Wat voor badkleding draag je?
Wat betreft zwemmen: bermudashorts, simpel.

10. Geloof je in God?
Ja, zeer zeker. Maar ik ben geen aanhanger van een geloof. Ik denk dat god in mijzelf zit en dat als we naar zijn evenbeeld geschapen zijn ik geen pastoor, priester, rabbijn of wie dan ook nodig heb om met hem te kunnen spreken of oprecht in hem te geloven. Dat er meer is tussen hemel en aarde is mij geheel duidelijk, maar de boeken die massa’s mensen de verkeerde kant op sturen en tegen elkaar opzetten gaan over macht en politiek. Dus ik mijd het om me daar verder mee bezig te houden. In het kort: Ik geloof niet in geschriften, ik geloof in mij.

11. E=MC2; maar wat is MC2 eigenlijk?
Zover ik weet staat MC2 voor de kinetische energie van het bewegende voorwerp in deze formule van Einstein. En geeft de formule uiteindelijk aan dat massa een vorm van energie is. Als je mijn persoonlijke uitleg wilt weten: MC2 staat voor MC (Master of Ceremony) in het kwadraat. En dan kan ik je verzekeren dat je daar bij MC Jerome XL zeker mee te maken hebt, c’Mon boy, drop a freestyle and kick it with me!

12. Wat wil je worden als je later groot bent?
Ik denk dat ik dan Jerome XXL wil worden.

13. Welke muziek zit er momenteel in je cd-speler/mp3-speler?
Pffff, een hoop. Natuurlijk mijn eigen nieuwe album dat binnenkort gaat uitkomen met internationale featurings van oa. Chali 2Na (Jurassic 5), Wordsworth, Looptroop Rockers, Craig G, Neo en Manu, DJ Crossphada en anderen. Verder zijn onder andere Osdorp Posse, Akrobatik, Looptroop, KRS1, eMC, Solid Radio, Gentleman en weet-ik-veel-wie te vinden op m’n walkman. Dat krijg je met die 8GB dingetjes van tegenwoordig: daar ros je zoveel op dat je niet eens meer bijhoudt wat er allemaal op staat, ha ha!

14. Wat voor auto wil je rijden?
Weet ik veel, een leuke met vier wielen en een tankpas. Een auto die over files heen kan vliegen en me veilig en op tijd bij m’n shows brengt. Om eerlijk te zijn: I don’t care that much about cars. Als ik maar veilig en comfortabel aan kom op de plaats van mijn bestemming.

15. Waar was het publiek het leukst?
In de P60 in Amstelveen, denk ik, en in de 013 in Tilburg. Altijd toffe crowd en altijd een feestje. Goed geluid, toffe mensen van de zaal om mee te werken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland