15x15 met Eric Fortuin 15x15 met Eric Fortuin

"Gespierd als een griekse god, knap als een muziekstuk van Beethoven"

, Van de redactie

15x15 met Eric Fortuin

"Gespierd als een griekse god, knap als een muziekstuk van Beethoven"

Van de redactie ,

Met alternatieve ska-punk-metalhead Eric Fortuin werken wij de alweer vierde 15x15=Flevoland door. Na bas en zang te hebben gedaan in een flink aantal bands heeft hij nu al een ruim jaar de gitaar in handen in Statin' the Obviouz. Nouja, in ieder geval één van de twee.

"Gespierd als een griekse god, knap als een muziekstuk van Beethoven"

1. Welke naam staat er in je paspoort en wat zijn je bijnamen?
In mijn paspoort staat Eric Fortuin, en ik heb echt een waslijst met bijnamen en sommige zal ik even toelichten. Baas B ( ze vonden dat ik op hem leek... just my luck huh?), Hitler (vanwege mijn bazige gedrag), Cartman (qua humor en grappen lijk ik echt erg op hem), Satan (ze dachten vroeger dat ik harteloos was), Kleine (speaks for itself), Meneer Fortuin (blijf docent hè?), Schatje, Poepiedoepie, Lieverd (voor als mijn vriendin wil dat ik iets voor haar doe of als ze iets verneukt heeft en wil dat ik niet al te boos word).

2. Wat bestel je op een terras?
In de ochtend een lekker ontbijtje, in de middag in de zon een Corona of tappie en tenslotte in de avond tapbier of havanaclub. Meestal ben ik ook wel diegene die prijs voor iedereen flink omhoog krijgt door altijd asociale bittergarnituur te bestellen.......

3. Kom jij op het strand tot je recht als muzikant (bij een kampvuur)?
Ligt eraan hoeveel iedereen gezopen heeft.......Meestal speel ik pas als ik zelf bezopen ben en dan improviseer ik altijd lullige liedjes over alle aanwezigen op een punkschema van vier akkoorden.

4. Hoe kom je aan je geld en waar geef je dat weer aan uit?
Ik werk als docent geschiedenis en geef gitaarles. Ik heb pas een huissie gekocht en daar gaat veel geld in, en er gaat ook veel geld in de band zitten. Verder gaat het op aan drank en mijn fastfood- en nicotineverslaving.

5. Welk nummer wordt er sowieso op je begrafenis gedraaid?
Im going deeper underground van Jamiroquai als ik word begraven, en als ik word gecremeerd Getting hot in here van Nelly of Burn Burn van Lost Prophets.

6. Ben je nu wat je vroeger wilde worden?
Gespierd als een griekse god, knap als een muziekstuk van Beethoven... Nee, zonder gekheid: ik kom aardig in de buurt, maar er zijn twee dingen die ontbreken. De eerste zijn een paar centimeters, ik wilde vroeger altijd groot worden en dat is niet gelukt. Aan mijn andere droom werk ik nog: op tournee met mijn band en een album afleveren waar mensen tien jaar na dato nog over praten.

7. Welk boek neem je mee op reis?
Wat een kutvraag. Laat ik ten eerste uitleggen dat ik elke keer als ik op reis ga een ander boek meeneem. En dat ligt dan echt aan mijn interesse van dat moment. Op dit moment lees ik God als misvatting van R. Dawkins.

8. Welke acteur mag jou spelen in jouw biografische film?
Danny devito is een flauwe inkopper, dus als ik mag kiezen dan word het duidelijk Vin Diesel.

9. Wat voor badkleding draag je?
Ik ben nudist.

10. Geloof je in God?
Neen, ik geloof niet in een almachtig en alwetend wezen dat alles heeft gemaakt. Ten eerste omdat almachtig en alwetend niet samen gaan. Ik zal dit toelichten: als god alwetend is dan weet hij al wat hij over tien jaar gaat doen, maar goed, dan is hij dus niet almachtig want dan kan hij niet van gedachten veranderen. Is hij almachtig en verandert hij van gedachten dan was hij dus niet alwetend. We kunnen sowieso het hele scheppingsverhaal al schrappen, want dat is allang achterhaald door de theorie van Darwin over natuurlijke selectie. Een intellectuele gelovige zal dit feit ook onderstrepen. Het discussiepunt vandaag de dag is dus: heeft god het universum zo geschapen dat het ontstaan van leven en het proces van natuurlijke selectie mogelijk werd? Of is de onwaarschijnlijkheid van het spontane ontstaan van deze zaken minder onwaarschijnlijk dan dat er een god is ontstaan die dit voor ons in elkaar heeft gezet. Voor mij is het ontstaan van een almachtig wezen onwaarschijnlijker dan het ontstaan van het leven. Om die reden is god een groter wonder dan wat hij bereikt heeft volgens de theïst. Ik geloof hier simpelweg niet in omdat de mens als oplossing voor zijn onwetendheid een groter probleem heeft gecreëerd dan het heeft opgelost. Namelijk: wie maakte ons? GOD! Wie maakte hem? SUPERGOD!! Wie maakte hem? SUPER MEGA UBER GOD!!! Dit toont wederom onze onmacht van verklaren maar eens aan. Mijn antwoord is dus nee, ik geloof niet in God.

11. Wat is Lyotards metanarratief nou eigenlijk?
Dat was toch die schimmel op Yorgos’ lul?

12. Wat wil je worden als je later groot bent?
Erg flauw.... echt heel erg flauw......

13. Welke muziek zit er momenteel in je cd-speler/mp3-speler?
Op dit moment Killswitch Engage en een paar nieuwe demotracks van Stating The Obviouz

14. Wat voor auto wil je rijden?
Een Muscle car of een M3

15. Waar was het publiek het leukst?
Je wilt niet dood gevonden worden in Lelystad, maar dat metal publiek daar is echt bloedje fanatiek en weet echt elke keer compleet uit zijn dak te gaan. Dus duidelijk Lelystad!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland