3voor12 Eindhoven

Ad ‘The Watchman’ van Meurs overleden

Afscheid van een veelzijdig artiest, boeker en organisator

The Watchman is niet meer. Op 64-jarige leeftijd is een van Eindhovens belangrijkste en meest invloedrijke (folk)artiesten overleden. Na een heftige strijd van twee jaar is Ad van Meurs overleden. 

Zijn grootste bekendheid verwierf hij als The Watchman. Met zijn ingetogen en altijd perfect uitgevoerd folk, blues en americana wist hij vele nationale én internationale harten te veroveren. Daarnaast was hij actief in tal van andere bands, projecten en bijzondere samenwerkingen. Vaak met partner Ankie Keultjes aan zijn zijde en de laatste jaren ook steeds vaker met zoon Dylan Adrian.

Naast zijn muzikale activiteiten was hij actief als boeker en host van de altijd hoogstaande ‘Ad van Meurs presenteert’-avonden in Meneer Frits. Daar gaf hij, na een persoonlijke inleiding en vaak gloeiend van trots, talent van over de hele wereld de kans zichzelf in de kijker te spelen. Niet zelden vormden de wat kleinere acts die hij op hetzelfde podium boekte tijdens het Naked Song Festival de grootste uitschieters van het festival. Want Van Meurs beschikte niet alleen zelf over veel talent, hij had er ook een neus voor.

Van Meurs laat, naast ruim twintig albums, vooral een grote leegte na in de Eindhovense muziekwereld. Want om welk podium het ook gaat, — ’t Rozenknopje, Café Wilhelmina, Meneer Frits — The Watchman was er altijd op een bepaalde manier bij betrokken. Er blijven mooie bands en singer-songwriters naar Eindhoven komen, zoveel is zeker. Maar de maandagavonden en het warme gevoel op het podium van Meneer Frits zullen nooit meer hetzelfde zijn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12