3voor12 Eindhoven

Vanavond in Designhuis: Debat van de Eindhovense Nacht

Studenten Design Academy en TU/e organiseren vooraf protestmars

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart voor de deur, organiseert Siem Nozza (Extrema Outdoor, Solar Weekend, DIT) in samenwerking met Designhuis, Stichting Ruimte, Stichting Nachtburgemeester Amsterdam en de Club Commission in Berlijn een debatavond in het Designhuis om te kijken hoe het Eindhovense nachtleven ervoor staat. Vragen die onder meer aan bod komen zijn:

- Is het nachtleven in Eindhoven divers en frequent genoeg? 
- Is er behoefte aan een Nachtburgemeester?
- Hebben we genoeg clubs in onze stad?
- En vinden expats/internationals genoeg aansluiting in ons nachtleven?

Het debat wordt gevoerd met de meeste partijen uit de raad. Diverse lijsttrekkers en wethouders zijn aanwezig, zoals Linda Hofman (CDA), Mary-Ann Schreurs (D66), Adnen Šenal (DENK), Saskia Lammers (Groen Links), Patrick van der Voort (Brede Beweging Links) en voormalig wethouder Economie Monique List, derde op de lijst van de VVD. De PvdA laat nog weten wie er namens de partij komt.

Onafhankelijk van het debat organiseren studenten van de Design Academy Eindhoven en de TU/e een protestmars die voorafgaand aan het debat loopt van de academie naar het Designhuis.

Het debat is voor iedereen toegankelijk en start woensdag 14 maart om 19:00 uur in het Designhuis. Na het debat is er vanaf 22:00 uur een borrel in Wall Street op Stadhuisplein 6 in samenwerking met VPRO Tegenlicht. Meer info vind je hier.

Benieuwd naar wat er zoal te doen is in het Eindhovense (underground) nachtleven? Check ons overzicht met podia en organisatoren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12