#10JAAR3VOOR12EHV: Nouveau Vélo, Iris Penning, Lookapony en Grim Tim op jubilieumfeest

3voor12/Eindhoven viert tienjarig bestaan op 16 september in Effenaar

Redactie 3voor12 Eindhoven ,

3voor12/Eindhoven bestaat tien jaar en dat gaan we groots vieren! Tijdens het jubileumfeest, op 16 september in de Effenaar, zullen maar liefst tien Eindhovense acts optreden. De line-up bestaat zowel uit gevestigde namen als nieuwe talenten, die 3voor12/Eindhoven sinds hun eerste stappen in de Eindhovense muziekscene op de voet volgt. Bovendien stonden deze acts al eerder op Club 3voor12/Eindhoven, waar zij op uitnodiging van ons vaak voor het eerst in de Effenaar speelden. De komende maanden maken we stap voor stap het programma van deze clubavond XL bekend. Vandaag stellen we alvast vier artiesten aan je voor, en niet de minste…

De eerste vier namen die op 16 september in de Effenaar zullen optreden zijn:

Grim Tim
De bluesrockers van Grim Tim trokken voor het eerst onze aandacht tijdens een wild Serious Request-optreden in 2010 en behoren sindsdien tot een van onze favorieten uit Eindhoven Rockcity. Hun debuut-EP ‘Cygnet Strumpet House’ was meteen raak en inmiddels zijn ze een sterk debuutalbum en verschillende singles verder. Dit jaar komt er weer nieuwe muziek aan, want met nieuwe bassist Stijn Hazewinkel in de gelederen duikt Grim Tim binnenkort de studio in. Het jubileumfeest van 3voor12/Eindhoven is dan ook de perfecte gelegenheid om het nieuwe werk te laten horen. En speciaal op verzoek van onze redactie zal de band ‘La Belle Nouvelle’, volgens ons een van de mooiste tearjerkers die Eindhoven ooit heeft gekend, gespeeld worden. Momentje hoor.

Iris Penning
Steevast in onze top tien van meest gelezen artikelen staat Iris Pennings albumpresentatie van ‘Spreken met Suiker’ in het TAC. Dat verbaast ons niks, want dit betoverende optreden staat ook in het geheugen van de 3voor12/Eindhoven-redactie gegrift. Op het laatste album laat Penning met poëtische teksten en dromerige liedjes een unieke, eigen stijl horen en zet dit alles live extra kracht bij met een steengoede band. Zorg dus dat je er in de Effenaar bij bent, want vooralsnog treedt de zangeres dit jaar alleen buiten de provinciegrenzen op.

Lookapony
Lookapony staat bekend als een van de beste liveacts in Eindhoven, maar dat de band ook in de studio zijn mannetje staat weten we sinds het verschijnen van debuutalbum ‘Ha-Satan’. Met hits-in-de-dop als ‘Bedroom Pictures’ en ‘Hate Me, I’m Weird’ is Lookapony er helemaal klaar voor om Nederland te veroveren. Dat het nieuwe werk ook live bijzonder goed uit de verf komt bleek onlangs tijdens de albumpresentatie in het Stroomhuis. De rammelrock van deze branieschoppers maakt het onmogelijk om stil te blijven staan, dus reken op wilde taferelen voor én op het podium.

Nouveau Vélo
Tijdens DDW Music 2015 noteerden we nog dat het nieuwe werk van Nouveau Vélo een stuk rauwer was dan de healing pop die we van ze gewend zijn. Niets is echter minder waar, getuige het uitstekende nieuwe album ‘Reflections'. De opgewekte nieuwe single ‘Day At Work’ laat de barre winter voorgoed achter ons en mag zelfs bestempeld worden als dé lentehit van 2017. Tel daarbij op dat de band steengoede optredens geeft en je begrijpt waarom het legendarische Excelsior Recordings de band inlijfde. In september loopt de zomer officieel ten einde, maar reken maar op piekende zomerkoorts tijdens #10JAAR3VOOR12EHV wanneer Nouveau Vélo op het podium staat.

Bovenstaande line-up zou an sich al bijzonder zijn, maar er is meer! De komende maanden zullen de namen van nog zes andere acts volgen die op 16 september 2017 in de Effenaar optreden. Houd in de tussentijd onze site in de gaten voor het laatste muzieknieuws en nog veel meer artikelen omtrent #10JAAR3VOOR12EHV.

Zeker weten dat je erbij bent 16 september? Koop dan nu meteen je kaartje. Voor €5,- ben je er bij. Dat is €0.50,- per band. Besteed je halve euro maar eens beter!