3voor12/Eindhoven kiest Eindhovense songs van het jaar 2016

Dit zijn de beste liedjes van Eindhovense makelij van afgelopen jaar volgens onze redactie

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Het is december en dat betekent: lijstjestijd. De verkiezingen voor beste albums van het jaar zijn nationaal en internationaal reeds uitgereikt, de nationale verkiezing van de song van het jaar van 3voor12 staat voor vrijdag op stapel; tijd om lokaal eens te kijken naar de mooiste pareltjes die dit jaar zijn verschenen. En dan richten wij ons uiteraard op Eindhoven en omgeving, waar ook in 2016 weer genoeg moois is uitgebracht.

2016 was het jaar van de terugkeer van Mozes and the Firstborn en S.T. Cordell, de doorbraak van Klyne en Call It Off en het jaar van leuke nieuwkomer Zoo Children. Zij zijn in vele genres vertegenwoordigd waardoor de totale eindlijst weer behoorlijk divers is geworden. 

De vraag naar de favoriete nummers uit Eindhoven in 2016 is aan de gehele redactie van 3voor12/Eindhoven voorgelegd. Schrijvers, fotografen, eindredacteuren en andere betrokkenen stuurden hun keuze in. Hieronder is het summum daarvan te vinden.

Radar Men from the Moon – You Filled The House With Merciless Sand
Iris Penning – Dood Voor Een Dag
Mozes and the Firstborn – Power Ranger
S.T. Cordell – Exodus
Timecop1983 – Lovers (feat. SEAWAVES)
ZES – Light
Zoo Children – LA
MOOON – Mary You Wanna
Tamarin Desert – Don't You Know
capcap... cap – Kerozan
The Watchman – Dorset Moon
Call It Off – Abandoned
Komatsu – Lockdown (Featuring Nick Oliveri)
Klyne – Water Flow

De lijst met de Eindhovense songs van het jaar 2016 wordt op 13 december integraal uitgezonden in 3voor12/Eindhoven radio op Glow FM, in exact dezelfde volgorde zoals hierboven weergegeven. Het beste van Eindhoven dit jaar een beetje gemist? Luister naar de megamix en je bent in een uur tijd helemaal bij. Een week later, in de laatste radio-uitzending van 2016, blikt de redactie van 3voor12/Eindhoven terug op de mooiste muziekmomenten van afgelopen jaar. Uiteraard ook dan weer met de muziek erbij.

UPDATE: bovenstaande lijst is nu te beluisteren op ons Soundcloud-kanaal, als één lange, non-stop megamix. Met dank aan alle artiesten en labels voor het geven van toestemming daarvoor. Dus heb je de uitzending met daarin de megamix gemist, of wil je hem nog een keertje horen (snappen we): druk hieronder op play en nageniet!