DDW Music maakt eerste namen bekend

Op het muziekprogramma van Dutch Design Week staan o.a. S.T. Cordell, Klyne, Woodie Smalls, Larry Gus en Porches

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Vorig jaar sloegen Dutch Design Week, Effenaar en Friendly Fire de handen ineen voor het nieuwe stadsfestival DDW Music. Het muziekprogramma krijgt tijdens de komende editie van Dutch Design Week een vervolg met dagelijks liveoptredens op bijzondere locaties in de stad. Van 22 t/m 30 oktober zijn iedere avond bij o.a. Nul Zes, Van Abbemuseum en Stroomhuis veelbelovende hiphop-, elektronica- en indierock-acts te zien.

De eerste namen op de line-up zijn:
Woodie Smalls, Larry Gus, The K, Jeangu Macrooy, Christopher Paul Stelling, Louis Berry, Scott & Charlene’s Wedding, S.T. Cordell, Indian Askin, George Cosby, Porches, Compact Disk Dummies, Jacle Bow, Lucy Dacus, Beach Baby, Palace Winter, traumahelikopter en C Duncan.

Net als vorig jaar zullen in de Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven grotere concerten plaatsvinden. Voor deze specials zijn tot nu toe Jeremy Loops, Klyne, Benjamin Francis Leftwich en Baauer bevestigd.

Ook het Ketelhuisplein op Strijp-S staat in het teken van muziek met een extra podium dat speciaal bedoeld is voor sound design en muzikale experimenten. Componistenduo Strijbos & Van Rijswijk, dat muziek combineert met vormgeving en technologie, cureert hier een programma waarmee nieuwe vormen van muziekbeleving worden getest met onder meer interactieve composities, concerten en installaties.
 
Alle concerten (m.u.v. de specials) zijn gratis op vertoon van een DDW ticket. Zonder DDW-ticket is de entree €5,00 per concert (alleen deurverkoop). 
Voor de specials zijn kaarten verkrijgbaar via de Effenaar en op de Dutch Design Week website.