Paaspop 2014: The Prodigy live is een groot dancespektakel

Britse herrie is terug en domineert letterlijk tot ver buiten de tent

Kyki Vermaire ,

Ze zijn terug van weggeweest, de Britse dance-act The Prodigy. Midden in de nacht staan ze klaar om te doen wat zij als één van de beste kunnen: het podium in vuur en vlam zetten. Vanwege de diverse invloeden trekken ze een breed publiek aan. Apollo is tot de nok toe gevuld.

HET CONCERT

The Prodigy, Apollo, zaterdag 19 april 2014

DE ACT

Lekker hard en Brits, The Prodigy is back! Een grote naam op Paaspop. En de Britten laten zien dat ze nog steeds groots zijn. De act zorgt voor een overvolle tent, tot diep in de nacht. Bezoekers krijgen wat ze verwachten: een gigantische show, gebracht vol energie en agressie. Met zowel bekende als minder bekende nummers. 'Master H' (Liam Howlett), 'Maxim Reality(Keith Palmer) en Keith 'Firestarter' Flint brengen donder en vuur naar Paaspop.

HET NUMMER

De complete set is groots en knalt letterlijk vanaf het eerste nummer van het podium. Maar 'Firestarter' blijft toch wel de grote favoriet. Een dansende Keith Flint en een tekstspuwende MC on stage, wat wil je nog meer...

HET MOMENT

De opkomst van de act, met MC Maxim gehuld in een harige hoodie. Letterlijk op de eerste klanken van 'Voodoo People' gaat het volledige publiek compleet uit zijn dak. Een moshpit vol springende mensen is het gevolg. Stilstaan is geen optie. Dat is het wel, noodgedwongen, voor veel man die backstage via de Apollo binnen probeert te komen. De eigen beveiliging van The Prodigy heeft het voor het zeggen en laat niemand meer toe op het terrein. Zelfs de bandfotograaf wordt geweigerd. Een vreemde bedoeling.

HET PUBLIEK

Echt iedereen is op dit optreden afgekomen. Alle typen bezoekers, iedereen wil dit zien. Vol enthousiasme en energie wordt de act ontvangen. De springende massa zingt vol vuur mee. Paaspop ademt The Prodigy.

HET OORDEEL

Het was te voorspellen: The Prodigy is nog steeds een grote act. Ze zijn compleet: muzikaal gezien, qua lyrics en show. Ze bespelen het publiek goed en zorgen voor spektakel, van begin tot eind.